2018-12-12 17:40:22
Φωτογραφία για Κρήτη: Αναζητούν την προέλευση των πολύτιμων αρχαιοτήτων
Όπως δήλωσε στο neakriti.gr η έφορος, το χάλκινο φίδι που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών ηλικίας 34 και 48 χρόνων θεωρείται ανεκτίμητης αξίας, καθώς χρονολογείται

γύρω στην Υστερομινωϊκή 1 περίοδο (1500 - 1400 π.Χ.)

Έκκληση στους δυο Έλληνες που συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας σε περιοχή του Δήμου Σητείας να αποκαλύψουν πού βρήκαν τα πολύτιμα αρχαία αντικείμενα τα οποία είχαν στην κατοχή τους, απευθύνει η έφορος Αρχαιοτήτων Λασιθίου στην Κρήτη Χρύσα Σοφιανού ώστε να γίνει κανονική ανασκαφή.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr η έφορος, το χάλκινο φίδι που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών ηλικίας 34 και 48 χρόνων θεωρείται ανεκτίμητης αξίας, καθώς χρονολογείται γύρω στην Υστερομινωϊκή 1 περίοδο (1500 - 1400 π.Χ.), ενώ το πήλινο ειδώλιο της γυναικείας φιγούρας υπολογίζεται ότι είναι της Γεωμετρικής περιόδου (8ος αιώνας π.Χ.). «Θα πρέπει οι δύο άνθρωποι που συνελήφθησαν να υποδείξουν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, το χώρο από τον οποίο τα έχουν βγάλει για να τον ερευνήσουμε και να τον ανασκάψουμε» ανέφερε η κυρία Σοφιανού.


Οι δυο άνδρες κρατούνται για να απολογηθούν στον ανακριτή, ύστερα από την δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λασιθίου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί ναρκωτικών καθώς, εκτός από τα αρχαία αντικείμενα, βρέθηκαν στα σπίτια τους και 469 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Οι δράστες είχαν συλληφθεί σε τυχαίο έλεγχο από άνδρες του Κ.Α.Ε. Σητείας στο Ι.Χ. φορτηγό που επέβαιναν και είχαν πετάξει στον δρόμο τις αρχαιότητες για να μην βρεθούν στην κατοχή τους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ