2018-12-12 19:45:08
Φωτογραφία για Μήπως σε χρησιμοποιεί;
Το ότι κάποιος θέλει απλά με το σύντροφό του να περνάει καλά, αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να είναι αγενής.

Ειδικά μπορεί να μη θέλει κάτι παραπάνω από αυτό που έχετε και να μην μπορείς να της/του καταλογίσεις κάτι επιλήψιμο στη συμπεριφορά της/του. Εσύ, όμως, που θέλεις να ξέρεις που πατάς και πού βρίσκεσαι, για να μην τρέφεις φρούδες ελπίδες, δες τι μπορείς να κάνεις παρακάτω:

Την/τον καλούν, ενώ είσαι μπροστά και αυτή/ός δεν σε αναφέρει

Σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν τίθεται κάποιο θέμα σε αυτό. Αλλά σκέψου λίγο την παρακάτω σκηνή. Είστε μαζί έξω για ποτό ή σπίτι σου, φίλη/ος την/τον καλεί και ρωτάει πού βρίσκεται. Η πιο κλασική απάντηση που δίνεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι «Είμαι με τον τάδε, εκεί». Αυτή/ός, όμως, αποφεύγει να σε αναφέρει, χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν είναι ότι θα ανταλλάξετε βέρες αν πει ότι είναι κάπου μαζί σου κι όμως το αποφεύγει. Λογικά, θα μπορούσε να σημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον, δεν σε έχει αναφέρει σε καμία συζήτηση, οπότε το όνομά σου δεν λέει τίποτα σε αυτόν που κάλεσε ή δεύτερον, ντρέπεται να πει ότι είναι μαζί σου. Ακόμη κι αν έχετε βγει λίγες φορές, το όνομά σου στην περίπτωση που σε βλέπει έστω και λίγο σοβαρά, θα είχε ειπωθεί. Σε αυτήν την περίπτωση απλώς περνάτε καλά.


Δεν προτίθεται να σε πάει σπίτι

Ποτέ. Ακόμη και αν έχεις αυτοκίνητο και οδηγείς, θα έχει παρουσιαστεί κάποια στιγμή η ανάγκη να σε πάει εκείνη/ος σπίτι, για παράδειγμα αν έχεις πιει ένα ποτό παραπάνω. Κι αν δεν οδηγείς, ευκαιρίες να σε γυρίσει σπίτι υπάρχουν πολλές. Η αλήθεια είναι ότι για κάποια/ον που ενδιαφέρεται, αυτή η μικρή ιεροτελεστία του να σε γυρίσει σπίτι, στην πραγματικότητα δεν είναι αγγαρεία. Αν δεν αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία αυτή, δεν έχει τη διάθεση ούτε να σε δει παραπάνω, ούτε να εντυπωσιάσει.  Δεν είναι απαγορευτικό όταν συμβαίνει, μπορεί να έχει κι άλλα πράγματα να κάνει, αλλά αν συμβαίνει συνέχεια, το λες και σημάδι αδιαφορίας.

Κάθε φορά που θέλεις να συναντηθείτε, νιώθεις ότι πρέπει να βρεις δικαιολογία

Καταρχάς, πρέπει να την/τον προσεγγίσεις εσύ. Στο τσατ κιόλας, όχι στο τηλέφωνο, για να μη φανείς πιεστική/ος. Έπειτα, αφού της/του προκαλέσεις το ενδιαφέρον, πετάς μία σπόντα για ένα μπαρ που άκουσες ότι άνοιξε και θα ήθελες να πας. Δεν πιάνει ποτέ τη σπόντα και τελικά αναγκάζεσαι να της/του πεις η/ο ίδια/ος να πάτε. Σου λέει ότι θα σου πει σε λίγο και μετά από κανένα δίωρο, ίσως τελικά να απαντήσει καταφατικά. Αν έχεις βρεθεί σε αυτήν τη θέση, είναι εξαιρετικά κουραστικό ακόμη όταν πρέπει να το περιγράψεις και θα σε συμβουλεύαμε να την/τον ξεφορτωθείς.

Ακυρώνει με αυτόν το μοναδικό τρόπο

Κανονίσατε να βρεθείτε, είπατε μέρα και μέρος και έχετε αφήσει την ώρα για το τέλος. Έρχεται λοιπόν η στιγμή που πρέπει να επικοινωνήσετε για να κανονίσετε και την ώρα. Αντί να σε ρωτήσει η/ο ίδια/ος τι ώρα θα βρεθείτε, επιστρατεύεται κάτι διπλωματικές απαντήσεις όπως: «Είμαι κουρασμένη/ος, αλλά ίσως μπορέσω να βγω για ένα ποτό» ή «Ισχύει για σήμερα;». Ίσως και να ποντάρει στην ιδιοσυγκρασία σου και ελπίζει να της/του πεις ότι αφού είναι κουρασμένη/ος, ας το κάνετε μία άλλη μέρα. Αν έχει συμβεί μόνο μία φορά, μπορεί απλώς να μην έχει πολύ αυτοπεποίθηση και να θέλει να την/τον επιβεβαιώσεις. Σε περίπτωση που είναι η δεύτερη ή τρίτη φορά που το κάνει, δεν φαίνεται ενθουσιασμένη/ος.

Ξεχνάει πράγματα για τα οποία έχετε μιλήσει πολλές φορές

Δεν θα δικαστεί επειδή δεν θυμάται τι έφαγες χθες ή πώς έλεγαν τη δασκάλα που είχες στη δευτέρα δημοτικού. Θα δικαστεί, όμως, επειδή δεν θυμάται κάτι αξιόλογο που της/του έχεις πει, όπως η αγαπημένη σου ταινία ή κάποια εμπειρία εξέχουσας για εσένα σημασίας. Δηλαδή, εντάξει, δικαιολογείται να μη θυμάται επί λέξει ότι της/του έχεις αναφέρει, αλλά αν δεν ανακαλεί στη μνήμη της/του ούτε τα βασικά, σημαίνει ότι δεν σε προσέχει καθόλου.

Πηγή: in2life.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ