2018-12-14 22:55:33
Φωτογραφία για Θέλετε να ξέρετε αν η σύντροφός σας μπορεί να … απιστήσει; Κοιτάξτε τα δάχτυλά της!
Πιο πιθανό να απατήσουν το σύντροφό τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη είναι οι γυναίκες με μακριούς δείκτες στο αριστερό τους χέρι.

Τα ευρήματα της έρευνας προκάλεσαν έκπληξη στους επιστήμονες, καθώς οι μακριοί δείκτες σχετίζονται με πιο τυπικά γυναικεία χαρακτηριστικά.

Ο μεγαλύτερος δείκτης και ο μικρότερος παράμεσος έχουν συνδεθεί με την έκθεση σε υψηλότερα επίπεδα θηλυκών ορμονών στη μήτρα. Θεωρήθηκε πως οι γυναίκες με μεγαλύτερη «θηλυκότητα» θα ήταν πιθανότερο να ήταν ικανοποιημένες με τις σχέσεις τους και λιγότερο παρορμητικές.

Η έκθεση στην ορμόνη φύλου, οιστρογόνο, στη μήτρα, οδηγεί στο να μεγαλώνουν περισσότερο οι δείκτες των γυναικών σε σχέση με τους παράμεσους.

Αντίθετα, η έκθεση στην ανδρική σεξουαλική ορμόνη τεστοστερόνη στη μήτρα, έχει ένα πιο «ανδρικό» αποτέλεσμα και έχει ως συνέπεια ένα μακρύτερο παράμεσο και ένα μικρότερο δείκτη. Οι άνδρες, από την άλλη, με μεγαλύτερους παράμεσους από ότι δείκτες, αποδεικνύεται ότι είναι καλύτεροι αθλητές.


Η Eiluned Pearce του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης πραγματοποίησε την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Royal Society Journal». Έκανε μετρήσεις για τα μήκη δακτύλων σε 374 γυναίκες εθελόντριες, ενώ πήρε και δείγμα του DNA τους. Επίσης, οι γυναίκες αυτές συμπλήρωσαν ψυχολογικά τεστ σχετικά με την ποιότητα της σχέσης τους.

Διαπίστωσε ότι οι «γυναίκες με υψηλότερους δείκτες στο αριστερό χέρι είναι πιο παρορμητικές και βαθμολογούν τις ερωτικές σχέσεις τους λιγότερο ευνοϊκά».

Στη μελέτη της υποθέτει επίσης πως οι γυναίκες με μακρύτερους δείκτες από ότι παράμεσους είναι πιο φεμινίστριες και τραβούν την προσοχή των ανδρών.

Επειδή γνωρίζουν ότι έχουν πολλές επιλογές, «αυτό μπορεί να συνδέεται με δυσαρέσκεια με τους σημερινούς συντρόφους» και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλερτ ή, όπως τα αποκαλούν οι επιστήμονες, «ευκαιριακές σχέσεις» και «παρορμητικές» συνευρέσεις με άνδρες που δεν είναι σύζυγοι ή σύντροφοί τους.

Πηγή: healthynews.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ