2018-12-15 16:48:12
Φωτογραφία για Τα πέντε μυστικά διατροφής της πιο διάσημης διατροφολόγου! Τι συμβουλεύει;
Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας απολογισμού, αλλά και νέων στόχων για την επόμενη χρονιά.

Ένας από αυτούς τους στόχους είναι για πολλούς ανθρώπους η απώλεια βάρους, είτε για λόγους υγείας, είτε για ψυχολογικούς λόγους, όπως το να αισθάνονται όμορφα με τον εαυτό τους και να έχουν αυτοπεποίθηση.

Αν ένας από τους στόχους σου για τη νέα χρονιά είναι αυτός, η διατροφολόγος Ilana Muhlstein σου λέει ποια είναι τα 5 tips διατροφής που πρέπει να ακολουθήσεις:

Ένα-ένα τα κιλά: Είτε θέλεις να χάσεις 2 κιλά, είτε 12, είτε 25 η Ilana σου προτείνει να επικεντρωθείς στο να χάνεις 1 κιλό τη φορά. «Πίστεψέ με, είναι πολύ καλύτερα έτσι» αναφέρει. Η Ilana εφάρμοσε η ίδια αυτό το tip και κατάφερε να χάσει 50 ολόκληρα κιλά. Είναι καλό να έχεις ένα μεγάλο στόχο στο μυαλό σου, αλλά όταν έχεις στο νου σου ότι πρέπει να χάσεις 20 κιλά το μόνο που μπορεί να νιώσεις είναι άγχος. Βάλε ως στόχο να χάσεις ένα κιλό και μετά άλλο ένα και μετά άλλο ένα
. Και έτσι θα φτάσεις τα 20 χωρίς να το καταλάβεις.Βάλε 2 συγκεκριμένους στόχους: Βάλε ένα βραχυπρόθεσμο και ένα μακροπρόθεσμο στόχο. Ρίξε μια ματιά στο ημερολόγιο του 2019 και σημείωσε events που έρχονται, όπως διακοπές, Χριστούγεννα, γενέθλια. Βάλε ως στόχο να έχεις ένα υπέροχο κορμί, για παράδειγμα, μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές ή μέχρι τα Χριστούγεννα. Βάζοντας μικρούς στόχους μέσα στη χρονιά και γράφοντάς τους (είναι πολύ σημαντικό να τους γράφεις και να τους διαβάζεις μια φορά την ημέρα), θα σε βοηθήσει να πετύχεις το μεγάλο ετήσιο στόχο σου.Χώρισε την ημέρα σου σε γεύματα: Το να χάσεις βάρος μπορεί να σε δυσκολέψει πολύ και να χαλάσει την ψυχολογία σου. Η Ilana προτείνει να σπάσεις την ημέρα σου σε γεύματα και να αποφασίσεις ποιο γεύμα της ημέρας σου πρέπει να φτιάξεις πρώτα. Αν το πρωί βιάζεσαι πολύ και τρως κάτι από το δρόμο, τότε άλλαξε αυτό. Φρόντιζε να ξυπνάς λίγο πιο νωρίς για να τρως ένα πιο καλό πρωινό.Βρες στήριξη:Όταν παίρνεις μια τέτοια απόφαση, θέλεις θετικούς ανθρώπους γύρω σου που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου. Μην αρχίσεις να λες το στόχο σου παντού (θα δυσκολευτείς ακόμα πιο πολύ να τον πετύχεις). Απλά πες το στην κολλητή σου και ζήτα τη βοήθειά της. Πες της να μη σε παρασύρει σε διατροφικές αμαρτίες και να σε βάζει στον ίσιο δρόμο όποτε εσύ θέλεις να παραστρατήσεις.Φτιάξε ένα πλάνο με βάση τη ζωή που κάνεις: Φτιάξε ένα απλό πλάνο. Αν είσαι άτομο που δεν μαγειρεύει και τρως συνήθως έξω, βρες μαγαζιά που φτιάχνουν μαγειρευτό φαγητό έτσι ώστε να μην ξεφεύγεις από τον ίσιο δρόμο. Δεν χρειάζεται να είσαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό σου. Αν μια μέρα θέλεις να φας ένα σουβλάκι, φα’ το. Απλά φάε μια σαλάτα για βραδινό ή ένα γιαούρτι έτσι ώστε να είσαι εντός σχεδίου και πλάνου. Πίνε πολύ νερό, τρώγε πολλά λαχανικά και φρούτα, μείωσε τις επεξεργασμένες τροφές, τρώγε μόνο όταν πεινάς και σταμάτα να τρως όταν χορταίνεις.

Πηγή: Emily Vagia - keepup.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ