2018-12-15 20:39:41
Φωτογραφία για Καρκίνος του θυρεοειδούς: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα την τελευταία 20ετία! Τι λένε οι επιστήμονες;
Σήμα κινδύνου για τον καρκίνο του θυρεοειδούς εκπέμπουν οι επιστήμονες, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης πολυκεντρικής μελέτης ανασκόπησης, η επίπτωση του καλά διαφοροποιημένου καρκίνου του θυρεοειδούς έχει υπερδιπλασιαστεί παγκοσμίως τα τελευταία 20 χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλη επιστημονική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων του M.D. Anderson Cancer Center Χιούστον, το 2010 στις ΗΠΑ καταγράφηκαν συνολικά 45.000 νέα περιστατικά καρκίνου θυρεοειδούς. Προβλέφθηκε -με στατιστική ανάλυση- ότι η μέση ετήσια ποσοστιαία μεταβολή αυξάνεται δραματικά, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, και, έτσι, το 2020 τα νέα περιστατικά θα είναι 92.000 και μέχρι το 2030 θα φτάσουν τα 183.000, καθιστώντας τον τέταρτο συνηθέστερο καρκίνο.

«Οι μελέτες αυτές θα πρέπει να μας κινητοποιήσουν όλους, καθώς η έγκαιρη διάγνωση είναι καθοριστική για την εξέλιξη της νόσου, αφού οι περισσότεροι τύποι καρκίνου του θυρεοειδούς είναι σήμερα ιάσιμοι με την κατάλληλη θεραπεία, έχοντας συνολικά κατά 98% πενταετή επιβίωση», αναφέρει ο γενικός χειρουργός-χειρουργός ενδοκρινών αδένων, Δημήτριος Γιάλβαλης.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία αναδρομικής επιστημονικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το 1973 μέχρι το 2002, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 87% της αυξημένης επίπτωσης εμφανίστηκε σε μικρούς θηλώδεις καρκίνους ( bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ