2018-12-15 23:54:00
Φωτογραφία για Διαβάστε ΝΕΑ αποσπάσματα απο το βιβλίο «Ο γυρισμός του Απόδημου» του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΥ απο το ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ Βόνιτσας!
ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

        Κανείς μας δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ο Γιάννης Κουτρουλός εκτός από άριστος και αναγνωρισμένος επιστήμονας των θετικών επιστημών (επί πολλά έτη σε ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης), ήταν και ένας λογοτέχνης. 

     Για το βιβλίο  «Ο γυρισμός του Απόδημου» δεν υπήρχαν στοιχεία καθόσον δεν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ένα (μάλλον μοναδικό) αντίγραφο το είχε η Σωτηρία Προκόπη. Μετά από μια περιήγηση που είχαμε στο Μεσαιωνικό κάστρο της Βόνιτσας, μας το έδωσε για να το σκανάρουμε......    

        «Ο γυρισμός του Απόδημου» καταγράφει σκηνή - σκηνή την ζωή σε ένα χωριό της Ακαρνανίας, τις μορφές ανθρώπων που η άγρια φύση, το μοναδικό ξηρομερίτικο τοπίο, έχει διαμορφώσει και έχει παγιώσει πάνω τους ένα ιδιόμορφο χαρακτήρα.

        Ο Γιάννης Κουτρουλός στο διήγημα «Ο γυρισμός του Απόδημου» δίνει από τις πρώτες σελίδες του διηγήματος το στίγμα της άρνησης μιας ομάδας ανθρώπων ενός τόπου να δεχθεί τον ξενιτεμένο, να διακινδυνεύσει με τις νέες ιδέες που ο ξενιτεμένος  μπορεί κουβαλά μαζί του, να δεχθεί στην παρέα του καφενείου ενα νέο μέλος που μπορεί να αλλάξει τις παγιωμένες από χρόνια ισορροπίες.


          Παραθέτουμε σε ανάγνωση τις σελίδες του διηγήματος όπου ο απόδημος κατεβαίνει απο το λεωφορείο και μπαίνει στο καφενείο του χωριού. Οι συγχωριανοί του δεν του αναγνωρίζουν κι ανοίγουν κουβέντα μαζί του. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ: 

Α' ΜΕΡΟΣ

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Β' ΜΕΡΟΣ 

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ