2018-12-16 15:03:34
Φωτογραφία για Διεκδίκηση επιδομάτων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων στο αστυνομικό προσωπικό
Δημοσιεύουμε απόσπασμα από την ομιλία του Υ/Β΄ Καρανάτσιου Διονύση, μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας στο 29ο Συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ: Ο αριθμός του

αστυνομικού προσωπικού, οι οποίοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών ολοένα και αυξάνεται. Στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με το Ν.3205/2003 υφίσταται αποζημίωση η οποία ανέρχεται στο ποσό των 45€/μήνα για τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και 75€/μήνα για τους διδάκτορες, υπό την προϋπόθεση ότι το μεταπτυχιακό (– διδακτορικό) έχει συνάφεια με το αντικείμενο της απασχόλησης του εργαζομένου (Άρθρο 8 § 1).

Στην Ελληνική Αστυνομία αντίθετα, παρ’ όλου που το προσωπικό της κατέχει μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους για τους οποίους έχει αναγνωριστεί συνάφεια με τα καθήκοντα της Υπηρεσίας του, δεν καταβάλλεται η αντίστοιχη αποζημίωση. Η αναγνώριση της συνάφειας αυτής προκύπτει αφενός μεν από την απογραφή προσωπικού, στην οποία αναγράφεται ρητά δίπλα από τον τίτλο των σπουδών «συνάφεια», και αφετέρου είναι πρόδηλο ιδιαίτερα για τους κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών νομικής ή αξιωματικούς ειδικών καθηκόντων (οικονομολόγους, χημικούς, γιατρούς και λοιπούς) πάνω στο αντικείμενο ειδίκευσής τους.


Τα επιδόματα αυτά δεν προβλέπονται στο άρθρο 51 του Ν.3205/2003 που αφορά τα αντίστοιχα του Αστυνομικού Προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται, καταστρατηγώντας έτσι την έννοια του άρθρου 4 § 2 του Συντάγματος.

Τίθενται συνεπώς τα ερωτήματα: Είναι επιθυμητή η προαγωγή του μορφωτικού επιπέδου του αστυνομικού προσωπικού ιδιαιτέρως υπό το βάρος των σύγχρονων ευρωπαϊκών και κοινωνικών συνθηκών; Είναι επιβεβλημένη η ύπαρξη κινήτρων μέσω τις επιβράβευσης όπως προβλέπεται σε όλο το δημόσιο τομέα; Σε απάντηση των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα αναβάθμισης του μορφωτικού επιπέδου και εξειδίκευσης των γνώσεων των στελεχών του αστυνομικού προσωπικού προτείνεται η επανεξέταση (-τροποποίηση) του άρθρου 51 του Ν.3205/2003.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ