2018-12-17 09:30:25
Φωτογραφία για Υλικές ζημιές σε όλο το κτήριο του ΣΚΑΪ από την έκρηξη βόμβας
Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης περιείχε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να αξιολογούν το τρομοκρατικό χτύπημα ως «σοβαρό». Από την έκρηξη σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτηρίου, αλλά και σε τοίχους στο εσωτερικό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ και από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκφράζουν την άποψη ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει προς μια κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να βοηθούν στην αναγνώριση των δραστών.


Στην ΕΛ.ΑΣ. δεν «βλέπουν» ακόμη κάποια συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ δεν υπάρχει έως τώρα ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί, ανάλογα χτυπήματα με παρόμοιας ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν γίνει από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», χωρίς όμως να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να την ενοχοποιεί για το συγκεκριμένο χτύπημα. Οι έρευνες στο σημείο της επίθεσης θα διαρκέσουν αρκετές ώρες, ενώ παραμένει κλειστή η υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Μ. Σπυράκη: Να βρεθούν οι τρομοκράτες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά

Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι απλώς καταδικαστέο, αλλά χρήζει επείγουσας δράσης τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ. «Η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. «Το παραπάνω είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας», σημείωσε.

ΚΙΝΑΛ: Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής  Στ. Μαλέλης για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαλέλης.

ΚΚΕ: Καταδικαστέα η βομβιστική ενέργεια στον ΣΚΑΪ

Καταδικαστέα χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη βομβιστική ενέργεια που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον ΣΚΑΪ.

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ