2018-12-17 14:27:49
Φωτογραφία για «Βγάζουν έξω εγκληματίες! Επιζήμιοι για την κοινωνία οι νόμοι Παρασκευόπουλου και Κοντονή»
Ο Αντώνης Αραβαντινός, αρχιφύλακας στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, μιλάει αποκλειστικά στην κάμερα του Parakritika.gr για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, τους νόμους Παρασκευόπουλου και Κοντονή, τον άγραφο νόμο της φυλακής, αλλά και για το κατάστημα κράτησης «Κρήτη Ι» στα Χανιά

 

Αφοπλιστικός, όσο και αποκαλυπτικός, ο άνθρωπος που έχει χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος «άρχων» των φυλακών του Κορυδαλλού, δεν διστάζει να μιλήσει για όλους και για όλα, βάζοντας στο στόχαστρο τους υπουργούς που, όπως λέει, «απελευθερώνουν εγκληματίες».

 

Μιλάει για την αυτοδικία και τον άγραφο νόμο της φυλακής, με αφορμή όσα συνέβησαν πρόσφατα στις φυλακές Αυλώνα, με τον 19χρονο φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Τοπαλίδου, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από συγκρατούμενούς του.

 

Εξηγεί γιατί οι νόμοι Παρασκευόπουλου και Κοντονή είναι επιζήμιοι και επικίνδυνοι για την κοινωνία, ενώ χαρακτηρίζει ως… πολιτική κορδέλας τον «στρατηγικό» σχεδιασμό από την Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.


 

Τέλος, αναφέρεται με θερμά λόγια για το προσωπικό του καταστήματος κράτησης της Αγιάς.

 

Ο κ. Αραβαντινός βρέθηκε στα Χανιά, λόγω… ποδοσφαιρικών υποχρεώσεων, καθώς είναι πρόεδρος του Α.Π.Ο. Κερατσινίου.

 

 

Ο αριστερισμός και η ιδεοληψία είναι οι παιδικές αρρώστιες της Αριστεράς

 

Για επιμονή των κυβερνώντων να δικαιώσουν τις ιδεολογικές τους θέσεις, κάνει λόγο ο κ. Αραβαντινός, τονίζοντας ότι αγνοούν την πραγματικότητα. «Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από την Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και όλα είναι πολιτικές κορδέλας», σημειώνει.

 

Επιζήμιοι για την κοινωνία οι νόμοι Παρασκευόπουλου και Κοντονή!

 

«Είναι επιζήμιοι για την κοινωνία γιατί αποφυλακίζουν εγκληματίες. Το σύστημα κοντεύει να εκραγεί. Ίσως να είναι καλή η αποσυμφόρηση, αλλά όχι έτσι, χωρίς μέτρα και αλλαγή συνθηκών κράτησης. Λες και το όφειλε σε κάποιους η κυβέρνηση να τους βγάλει έξω. Ο νόμος Παρασκευόπουλου έβγαζε 7 στους 10 και ο νόμος Κοντονή 8 ίσως και παραπάνω στους 10!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αραβαντινός

 

Η υποχώρηση της έννοιας του Δικαίου έχει φέρει την αυτοδικία στην κοινωνία και στη φυλακή

 

Για τον άγραφο νόμο της φυλακής, ο κ. Αραβαντινός είπε ότι… «Αν στην κοινωνία ισχύει ότι «το μεγάλο ψάρι το μικρό», στην φυλακή εφαρμόζεται  απόλυτα. Στην κοινωνία των εγκλείστων ισχύει η ηθική της αντίστροφης πυραμίδας. Όσο πιο πολλά αδικήματα έχεις κάνει… είσαι και πιο πάνω στην πυραμίδα. Οφείλουμε λοιπόν να προστατεύσουμε αυτούς που είναι κάτω στην πυραμίδα αυτή».

 

Η φυλακή των Χανίων λειτουργεί άριστα λόγω του φιλότιμου του προσωπικού

 

Τέλος, ο κ. Αραβαντινός πλέκει το εγκώμιο των συναδέλφων του στο κατάστημα κράτησης στην Αγυιά, κάνοντας όμως λόγο για φαινόμενα του παρελθόντος που… ευτυχώς δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους! «Δεν έχουν τα Χανιά ένα υπερσύγχρονο σωφρονιστικό κατάστημα, έχετε καλό προσωπικό και κυρίως στελέχη. Η σύνθεση των κρατουμένων στα Χανιά είναι περίεργη, γιατί έρχονται κρατούμενοι που δεν μπορούν να τους κρατήσουν άλλα καταστήματα. Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν κάποιοι επαρμένοι και ιδεολόπληκτοι στο παρελθόν δεν προσπαθούσαν να επιβάλλουν καταστάσεις, που ευτυχώς τα αφομοίωσαν οι συνάδελφοι και ότι περίσσεψε το πέταξαν».

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

πηγή: parakritika.gr
_
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αν αυτό είναι ο αριστερός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αν αυτό είναι ο αριστερός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ