2018-12-18 19:10:13
Φωτογραφία για Θεοδωράκης: Η οικονομία έχει αντοχές μέχρι την άνοιξη
Να επιβραβευτούν στις επόμενες εκλογές οι δυνάμεις που ποτέ δεν κορόιδεψαν ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, χτυπώντας καμπανάκι πως «τελειώνει ο χρόνος της χώρας». Συνέχισε επισημαίνοντας πως «τη νέα χρονιά πρέπει η χώρα να αλλάξει σελίδα» και πρέπει οι πολίτες να αποφύγουν τα λάθη του πρόσφατου και του μακρινού παρελθόντος.

«Η οικονομία έχει αντοχές μέχρι την άνοιξη, τότε πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου» σημείωσε και πρόσθεσε «αν δεν γίνει και πάει στο μαξιλάρι τότε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο αλλά χρεωκοπία». 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κρίσιμη αξιολόγηση του Φεβρουαρίου, τονίζοντας πως περιμένουμε την ψήφο πολλών Κοινοβουλίων για να πάρουμε 600 εκατομμύρια, που αντιστοιχούν στα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση επεσήμανε πως «τα ''δωράκια'' που επιστρέφει σε κάποιους με το κοινωνικό μέρισμα, τα έχετε εισπράξει πολλαπλά από τους φόρους». Συνέχισε λέγοντας πως «η απάντηση σας στο ερώτημα που μπορούμε να βρούμε λεφτά έρχεται από την ιδέα να εκτινάξουμε τους έμμεσους φόρους» και τόνισε «είμαστε η χώρα με τους υψηλότερους έμμεσους φόρους».


Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε πως «το να λέει ο Πρωθυπουργός ότι η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται μόνο στη διαφθορά των ελίτ είναι ένα βολικό ψέμα, ένας λαϊκισμός. Η υπερφολόγηση, ο πελατειασμός και η αναδιανομή της μιζέριας έχουν ρίζες στις ιδεοληψφίες σας και στη διαχρονική λαϊκίστικη πολιτική». Ενώ επεσήμανε πως «υπερηφανεύεστε πως είστε η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση. Σας ρωτώ τόσα χρόνια δεν βρήκατε μια άχρηστη υπηρεσία, έναν άχρηστο οργανισμό να συγχωνεύσετε ή να καταργήσετε; Τόσο τακτοποιημένα τα είχαν οι προηγούμενοι;»

Κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε «στην αλυσίδα της βίας», επισημαίνοντας «τι συνδέει τις βαριοπούλες, τις μολότοφ, τα σφυριά- εφεύρεση του 2008 για να σπας μάρμαρα, τους βανδαλισμούς, τα καμμένα περίπτερα, με την βόμβα στο ΣΚΑΙ και την Καθημερινή. Είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας». Και μίλησε για «συμπτώματα της ίδιας θρησκείας, που θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε Βαρβαρολαγνεία. Η Θεά είναι η βαρβαρότητα».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ