2018-12-18 20:42:35
Φωτογραφία για Παρουσία Τζανέτου Φιλιππάκου στο Συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ
O Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στην επίσημη έναρξη του 29ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας

 

Το διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα το 29ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ). Στην έναρξη του συνεδρίου παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό, μεταξύ άλλων επισήμων, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος.

 

Την επίσημη έναρξη των εργασιών τίμησαν επίσης με την παρουσία τους και το χαιρετισμό τους η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης,  Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Φάνης Σπανός.


 



Στο πλαίσιο της έναρξης του συνεδρίου, ο κ. Φιλιππάκος, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

 

« Αξιότιμοι Παρευρισκόμενοι καλημέρα σας,

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης με τα όσα είπε με καλύπτει απόλυτα.

 

Πρέπει να σας δηλώσω με παρρησία, μιας και γνωρίζω τον χώρο πάρα πολύ καλά, εδώ και 40 χρόνια, ότι τα όσα είπε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

Πράγματι δεν έγιναν όλα, πράγματι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα. Έγινε προσπάθεια. Προσπάθεια δύσκολη. Προσπάθεια που έλυσε αρκετά προβλήματα.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρόνια της κρίσης η Ελληνική Αστυνομία έχει μειώσει το προσωπικό της πάνω από 12.000.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε όλα αυτά τα εμπόδια που υπήρξαν. Στην Ελληνική Αστυνομία ανήκει  τιμή και δόξα.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, αναφέρθηκε στα θέματα ασφαλείας. Πράγματι είναι έτσι. Η πιο ασφαλής χώρα στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Να μου επιτρέψετε να αναφέρω όμως , και βλέπω και τον κ. Δρίτσα εδώ, τα χρόνια του δύσκολου, του ακραίου Προσφυγικού Μεταναστευτικού ζητήματος, με 8.000 και 10.000 εισόδους στο λιμάνι του Πειραιά, που κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία  κυρίως και το Λιμενικό Σώμα, να βγάλουν εις πέρας. Το έβγαλαν εις πέρας και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ένα θέμα τεράστιο, το οποίο σε κάθε περίπτωση τήρησε, η Ελληνική Πολιτεία , το Ελληνικό Κράτος, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Ελληνική Αστυνομία έγραψε σελίδες δόξης , και στην Ειδομένη και στο Ελληνικό και στην Πάτρα και στα νησιά και όπου αλλού. Αυτό δεν ανήκει μόνο στην κυβέρνηση που είναι σήμερα αυτό ανήκει σε όλους του Έλληνες και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε .

 

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελληνική Αστυνομία απολαμβάνει 77 %  αποδοχής από τον Ελληνικό Λαό.

 

Κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων,  δεν πρέπει όπως αναφέρθηκε να μηδενίζουμε τα πάντα. Κάθε κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το καλύτερο. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει η αναγνώριση των όσων γίνονται. Επειδή έχω ζήσει την Αστυνομία , ως πρώην συνάδελφος σας, έχω ζήσει πολλά πράγματα. Έχω ζήσει το κτύπημα στην πλάτη ως ανώτατος αξιωματικός, και να μου λέει ο πολιτικός , της ημέρες εκείνες των εκλογών ,που  περνάει από τις υπηρεσίες, βάλε πλάτη να πάρουμε την Κυβέρνηση.  Δεν πρέπει να είναι αυτός ο στόχος. Ο στόχος πρέπει να είναι όλα τα Κόμματα να συμβάλλουν , ώστε η Αστυνομία να κάνει επαγγελματικά την δουλεία της και να μην αναμειγνύατε  στα Πολιτικά Θέματα. Μόνο τότε η Αστυνομία μπορεί να προχωράει μπροστά. Μόνο τότε η Αστυνομία θα μπορεί να κάνει αυτό που πρέπει για τον Πολίτη. Είναι πολύ σημαντικά λοιπόν τα θέματα τα οποία εμπλέκονται σε ότι αφορά τα Κόμματα και την Αστυνομία. Εγώ πιστεύω ότι  τα πολιτικά κόμματα εάν κρατούσαν μια άλλη στάση , μια άλλη στάση προαγωγής της αξιοπρέπειας και της αξιοκρατίας και της ανάδειξης των στελεχών εκείνων που έχουν τα προσόντα, ώστε να μην γίνεται αυτό που είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ. Αξιωματικοί που έχουν πολλά προσόντα και μπορούν να προσφέρουν , να αποστρατεύονται γρήγορα. Να δημιουργήσουν το πλαίσιο εκείνο, που πρέπει και απαιτείται , ώστε αυτοί οι αξιωματικοί και αυτά τα στελέχη της Αστυνομίας , να συνεχίσουν να υπηρετούν. Θέλω να σταθώ υπερκομματικά σε αυτές τις θέσεις , δηλώνοντας ότι σέβομαι και υπολήπτομαι όλα τα κόμματα και να ζητήσω μέσα από την καρδιά μου ως πρώην στέλεχος της Αστυνομίας , να συμβάλετε στην ουδετερότητα την Πολιτική της Αστυνομίας και να είστε σίγουροι ότι αυτό θα το εισπράξετε εις στο πολλαπλάσιο.

 

Δεν θα ήθελα να κουράσω περισσότερο, θα ήθελα να ευχηθώ στον Δημήτρη τον Αναγνωστάκη, σε έναν ξεχωριστό Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης  αλλά και έναν καλό φίλο , που η συνεργασία μας, μας έδωσε την ευκαιρία  να  εκτιμήσουμε πολλά πράγματα μεταξύ μας, να ενώσουμε δυνάμεις και συνέργειες, και να πετύχουμε αρκετά πράγματα. Θα του ευχηθώ λοιπόν κάθε επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα και μέσα από την καρδιά μου να είναι πάντα καλά και να ευοδωθούν οι προσδοκίες του για το νέο αυτό ξεκίνημα του.

 

Θέλω επίσης να ευχηθώ στον κ. Μπακογιάννη κάθε επιτυχία στην νέα προσπάθεια που ξεκινάει.

 

Κλείνοντας, αγαπητοί συνάδελφοι,  θέλω να ξέρετε, είτε σήμερα είτε αύριο ,που θα επανέλθω  στις τάξεις των αποστράτων ,θα είμαι και πάλι κοντά σας. Θα κάνω ότι μπορώ αθόρυβα, με ευγένεια, με διακριτικότητα και έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι. Σφίξτε τα χέρια μεταξύ σας, συνεχίστε τον αγώνα, γιατί μόνο με αγώνα η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να γνωρίσει καλύτερες μέρες. Δεθείτε μεταξύ σας και επαναφέρετε την συναδελφική αλληλεγγύη, η οποία δεν είναι στο καλύτερο σημείο και τότε να είστε σίγουροι ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για την Αστυνομία.

 

Να είστε καλά όλοι  και σας εύχομαι Καλές Γιορτές»

 

Εκ μέρους του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, παρέστη ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του στους συνέδρους.

 

Εκ μέρους της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, τον Αρχηγό Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, εκπροσώπησε ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης. Επίσης, τίμησαν το συνέδριο με την παρουσία τους ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ευβοίας, Αστυνομικός Διευθυντής Απόστολος Κουφός, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Σίδερης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Αριστείδης Μούρτος.

 

Εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου, ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, , η τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και ο τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευστάθιος Ανθόπουλος.

 

Επίσης παρέστησαν και χαιρέτισαν τις εργασίες του συνεδρίου, εκ μέρους της ΠΟΑΣΥ ο πρόεδρος Γρηγόρης Γερακαράκος, εκ μέρους της ΠΟΕΥΠΣ ο πρόεδρος Δημήτρης Σταθόπουλος, της ΕΑΠΣ ο αντιπρόεδρος Τάσος Μανιάτης και ο Γιώργος Βιτζηλαίος, της ΠΕΑΛΣ Μιχαήλ Κόκκινος, της ΠΟΑΣΑ ο πρόεδρος Ευάγγελος Χριστακόπουλος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Υπαλλήλων ο Γεωργιος Κολοβός και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, ο Διαμαντής Μαντής.
_
bloko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ