2018-12-19 14:10:17
Φωτογραφία για Φάρμα, στάβλος και τυροκομείο από τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αγρινίου
Ανοίγει και πρατήριο στο κέντρο του Αγρινίου για την πώληση των προϊόντων

         Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου δημιούργησε, φάρμα με σκοπό την εκπαίδευση ανέργων, νέων και όποιων άλλων το επιθυμήσουν, στον πρωτογενή τομέα.

           Η φάρμα βρίσκεται στο κτήμα Ταξιαρχών στο Ψηλογέφυρο.

     Ο Ι. Ν., σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως θα επιδιώξει από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, να δημιουργηθούν τμήματα εκπαίδευσης στην τυροκομεία, στη μελισσοκομεία, στην ελαιοκομία και στη κηπουρική..          Τα σεμινάρια θα γίνονται δωρεάν με σκοπό να μπορέσουν οι εκπαιδευόμενοι να μάθουν να εργάζονται στον πρωτογενή τομέα για να αποκομίζουν τα προς το ζην.

       Μάλιστα, λειτουργεί και στάβλο ενώ κατασκεύασε τυροκομείο με μηχανήματα για υψηλή παστερίωση του γάλακτος και διαμόρφωσε πρατήριο στο κέντρο του Αγρινίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

        Ακολουθώντας τη γνωστή κινέζικη παροιμία, «Αν θες να χορτάσεις έναν άνθρωπο για μία μέρα δώσ’του ένα ψάρι. Αν θες να τον χορτάσεις για μια ζωή μάθε του ψάρεμα» και συνεχίζοντας την ορθόδοξη παράδοση της εκκλησίας μας, ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, αφενός ξεκινά τη λειτουργία της φάρμας στο κτήμα Ταξιαρχών, αφετέρου εγκαινιάζει την έκθεση στο πρατήριο της οδού Αναστασιάδη 5.

        Διανύοντας την όγδοη χρονιά λειτουργίας των συσσιτίων και προσφέροντας 397.000 μερίδες φαγητού μέχρι σήμερα, ίσως κάποιοι αδερφοί μας βοηθήθηκαν, όμως, δεν λύθηκε το οικονομικό τους πρόβλημα.

          Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα και να δημιουργήσουμε στο κτήμα Ταξιαρχών, στο Ψηλογέφυρο, την φάρμα, που θα αποτελέσει τον εκπαιδευτικό χώρο για την εκπαίδευση ανέργων, νέων και όποιων άλλων το επιθυμήσουν, στον πρωτογενή τομέα.

         Θα επιδιώξουμε, από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, να δημιουργηθούν τμήματα εκπαίδευσης στην τυροκομεία, στη μελισσοκομεία, στην ελαιοκομία και στη κηπουρική. Τα σεμινάρια θα γίνονται δωρεάν, με σκοπό να μπορέσουν οι εκπαιδευόμενοι να μάθουν να εργάζονται στον πρωτογενή τομέα και να αποκομίζουν τα προς το ζην.

        Για το λόγο αυτό, κατασκευάστηκε και λειτουργεί στάβλος με αγελάδες υψηλής γαλακτοπαραγωγής, της φυλής Holstein, που αγοράστηκαν από τη Δανία. Κατασκευάστηκε τυροκομείο με μηχανήματα για υψηλή παστερίωση του γάλακτος.

         Διαμορφώθηκε πρατήριο στο κέντρο του Αγρινίου, από το οποίο θα διοχετεύεται αγνό φυσικό γάλα ημέρας, καθώς και αγνά μοναστηριακά προϊόντα, από την Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Μαψού Κορινθίας.

          Με την ευχή και την συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κκ Κοσμά, ξεκινάμε αυτό το δύσκολο έργο και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να συνεργαστούν μαζί μας με σκοπό να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε ο θησαυρός που λέγεται Ελληνική Γη να λυτρώσει από τα αδιέξοδα τις οικογένειες της περιοχής μας.

           Τα εγκαίνια του πρατηρίου θα τελεσθούν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην οδό Αναστασιάδη 5.

      Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα και η χάρη του Θεού να σκέπει τις οικογένειές σας.

https://www.agriniopress.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ