2018-12-19 16:21:14
Φωτογραφία για Σεμινάριο για την καρδιοπνευμονική ανάνηψη στη Θεσσαλονίκη
Η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης με την πεποίθηση ότι αποτελεί προτεραιότητα η εκπαίδευση και ενημέρωση των Αστυνομικών αλλά και η ευαισθητοποίησή τους σε κρίσιμα θέματα υγείας, διοργανώνει υπό την αιγίδα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 18.00 μ.μ., στο προπονητήριο Τζούντο της Δ.Α.Ε.Θ που βρίσκεται εντός του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μέλαθρου Θεσσαλονίκης και απευθύνεται σε όλους τους Αστυνομικούς.

Η καρδιοπνευμονική ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ) είναι μια τεχνική Α’ Βοηθειών που είναι πολύ χρήσιμη για τη επιβίωση του θύματος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κατά τις οποίες έχει σταματήσει η αναπνοή ή ο καρδιακός παλμός. Συνιστάται σε αυτές τις περιπτώσεις να ξεκινήσετε διαδικασία ΚΑΡΠΑ (CPR) με εξωτερικές θωρακικές συμπιέσεις.

Η ΚΑΡΠΑ αποτελείται από δύο βασικές ενέργειες: τις θωρακικές συμπιέσεις  (για να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν η κυκλοφορία του αίματος) και τις εμφυσήσεις διάσωσης (για να μεταφερθεί οξυγόνο στους πνεύμονες).

Να θυμάστε είναι πολύ καλύτερο να κάνετε κάτι από το να μην κάνετε τίποτα, εάν φοβάστε ότι οι γνώσεις ή οι ικανότητές σας δεν είναι 100% πλήρεις, θυμηθείτε απλά, ότι η διαφορά ανάμεσα στο να κάνετε κάτι και να μην κάνετε τίποτα, μπορεί να είναι να σωθεί μια ζωή.

 
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ