2018-12-19 20:42:35
Φωτογραφία για Γιάννης Τσοκαναρίδης: Καλλιέργεια του μίσους
"Σε Δημοκρατία, νόμιμη βία ασκούν Στρατός και Αστυνομία ", ως "Κοινωνικό Συμβόλαιο", η κοινωνία το έχει αποδεχτεί στη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Τις τελευταίες

ημέρες, με εμφανή πρόθεση να υποκαταστήσουν τις Αρχές, ως "αυτόκλητοι υπερασπιστές της Ασφάλειας" οργανωμένες ακραίες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου,  ενεργούν πράξεις βίας σε βάρος συναδέλφων.

Το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται έρμαιο στις παραβατικές συμπεριφορές κάθε πολιτικού φορέα, συλλογικότητας και ποινικής μειοψηφίας, ενώ η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ενισχύει αυτές τις συμπεριφορές που πλήττουν το κύρος της Αστυνομίας, με άμεση επίδραση στην ψυχολογία του κάθε Αστυνομικού. Το "εργαλείο" της Πολιτείας στην ασφάλεια και την προστασία του πολίτη,  η Αστυνομία, είναι πλέον παροπλισμένη Αρχή.

Ως ένστολο προσωπικό, αναγνωρίζουμε τις αστοχίες σε υπηρεσιακές πρακτικές και παραλήψεις κατά την τέλεση της επιχειρησιακής ανταπόκρισης, ωστόσο διαπιστώνουμε στοχευμένη προσπάθεια απαξίωσης και "αφοπλισμού" του μάχιμου προσωπικού από τις εντολές που λαμβάνει να εκτελέσει.


Οι συνδικαλιστές γινόμαστε αποδεκτές των διαπιστώσεων συναδέλφων από μάχιμες Υπηρεσίες που βρίσκονται στο δρόμο, για την κατάσταση που εκτρέπεται καθημερινά από τον έλεγχο.  Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ένστολου προσωπικού, οφείλουμε για την εμπιστοσύνη στην ψήφο των συναδέλφων μας, να καταγγέλλουμε διαπιστώσεις προς αποφυγή καταστάσεων  που έχουμε δει να διαδραματίζονται στη λατινική Αμερική.

Καθημερινά οι Αστυνομικοί, βρισκόμαστε με εισαγωγή στα Νοσοκομεία τραυματίες και κατηγορούμενοι στις αίθουσες Δικαστηρίων, με το ένστολο προσωπικό και τις οικογένειές μας, να διερωτόμαστε, "μήπως  αυτό θέλουν, μια Αστυνομία ανίκανη, να εξευτελίζεται στα μάτια του πολίτη και Αστυνομικούς να αποκρύπτουν «ενοχικά"» την ταυτότητά τους;;;"

Τελικά, ποιος θα μας προστατέψει;;

Η Ένωση Αστυνομικών Αθηνών, έχει κατά το παρελθόν κάνει σοβαρές προτάσεις..  Τόλμη χρειάζεται και αποφασιστικότητα από την Πολιτεία.  

Του Τσοκαναρίδη Ιωάννη

Αναπλ. Ταμία Ε.ΑΣ.Υ.Α.

το άρθρο δημοσιευέται στην εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ                    
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ