2018-12-20 13:20:15
Φωτογραφία για Νέο σεμινάριο υποκριτικής νεοελληνικού θεάτρου από την Πόπη Χριστοδούλου στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa
Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική νεοελληνικού θεάτρου» με καθηγήτρια την Πόπη Χριστοδούλου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Στον πρώτο κύκλο του μαθήματος, θα εστιάσουμε στον τρόπο της πρώτης επαφής με ένα ρόλο, πάνω σε κείμενα νεοελληνικού ρεπερτορίου και συγκεκριμένα μεγάλων θεατρικών συγγραφέων όπως ο Ψαθάς, ο Σακελάριος, ο Καμπανέλλης, ο Μανιώτης, ο Ρουβολής κ.α. και μέσα από δραματοποιημένες αναγνώσεις, θα βρούμε την αλήθεια του ρόλου μας.

Στον δεύτερο κύκλο του μαθήματος θα μάθουμε τις τεχνικές που απαιτούνται να έχει ένας ηθοποιός τόσο κατά τη διάρκεια των προβών αλλά και κατά τη διάρκεια μιας παράστασης.

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

Βιογραφία του χαρακτήραΑνάλυση ρόλου, ανάλυση χαρακτήραΦαντασία, παρατηρητικότητα, αντανακλαστικάΤονισμοί, άσκηση ρυθμούΚίνηση και λόγοςΕκφράσεις προσώπουΑντίληψη του χώρουΣτήσιμο σκηνώνΑπομνημόνευσηΓλωσσική ετοιμότητα, ευρηματικότηταΟ ηθοποιός εργάτηςΟ ηθοποιός περφόρμερΟ ηθοποιός μέλος μιας ομάδαςΟ ηθοποιός ψυχαγωγόςΠως δουλεύει ο ηθοποιός στις πρόβεςΠοια είναι η σχέση του ηθοποιού με το κοινό

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ