2018-12-22 11:05:24
Φωτογραφία για Πού ταξιδεύουν σήμερα οι χριστουγεννιάτικες Γλυκές Αλχημείες;
Ο Στέλιος Παρλιάρος θα περάσει τα Χριστούγεννα στη Βόρεια Ελλάδα και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, οι "Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν" μέχρι το Νυμφαίο, ένα πανέμορφο και γραφικό χωριό της Φλώρινας.

Ο Στέλιος ταξιδεύει αεροπορικώς μέχρι τη Θεσσαλονίκη κι από εκεί συνεχίζει οδικώς ως το Νυμφαίο. Ένα από τα πιο φροντισμένα και γραφικά χωριά της Ελλάδας με πετρόχτιστα σοκάκια και πανέμορφα αρχοντικά. Πριν φτάσει εκεί, κάνει μια στάση στο Ξινό Νερό, στο εστιατόριο του Νίκου Κοντοσώρου, του μάγειρα που έχει αναδείξει τον τόπο καταγωγής του σε γαστρονομικό προορισμό. Ο κ. Κοντοσώρος αποκαλύπτει μια παραδοσιακή συνταγή για γλυκό χυλοπιτάκι, που κανείς δεν έχει παρουσιάσει ως σήμερα. Φτάνει στο Νυμφαίο και περπατά το μονοπάτι της Καραβίδας μέσα στο πανέμορφο δάσος της Οξιάς. Μαζί με έναν έμπειρο οδηγό βουνού ανακαλύπτουν άγρια μανιτάρια και σπάνιους καρπούς του δάσους. Μια ντόπια νοικοκυρά τού ανοίγει το σπίτι της και φτιάχνει μια υπέροχη μαρμελάδα με φρούτα του δάσους. Ο Στέλιος περνάει το βράδυ σε ένα διατηρητέο ξενώνα και θυμάται τα δικά του Χριστούγεννα, από τα χρόνια που ζούσε στην Πόλη. Το πρωί δοκιμάζει μια υπέροχη γλυκιά κολοκυθόπιτα πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.


Στην επιστροφή, φέρνει μαζί του φρούτα και καρπούς του δάσους και μέλι, με τα οποία φτιάχνει ένα κέικ μελιού με καρύδια. Ένα πανεύκολο, νόστιμο και υγιεινό κέικ για τις κρύες μέρες των Χριστουγέννων με αρώματα από κανέλα και πορτοκάλι, που συνοδεύεται από σως μήλου. Και μια κρέμα με γιαούρτι και σουμάδα με απίθανη γεύση και άρωμα, που σερβίρεται με βατόμουρα.

Η προετοιμασία για τα εορταστικά τραπέζια ξεκινά το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 16.20 και το πιο... γλυκό εργαστήριο της πόλης δουλεύει εντατικά, ώστε οι πιο εντυπωσιακές γλυκές απολαύσεις να βρίσκονται και φέτος στο τραπέζι μας!

Σήμερα στις 16:20 στον ΣΚΑΪ!

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ