2018-12-22 18:00:51
Φωτογραφία για Πρόεδρος ΕΑΑΣ: «Υπάρχουν συνάδελφοί μας που δεν πήραν ούτε 1 ευρώ!!!» (ΒΙΝΤΕΟ)
Στη σημερινή (22/12/2018) πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΙ, καλεσμένοι ήταν ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Β. Ροζής και ο Πλωτάρχης ε.α. Π.Ν. κ. Νίκος, οι οποίοι μίλησαν για τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά του ν. 4093/2012 των Στρατιωτικών.

Ο κ. Ροζής μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι τέτοια η αγανάκτηση και η οργή των συναδέλφων, με αυτά που ακούω και που λένε, που δεν μπορώ να το περιγράψω. Υπάρχουν συνάδελφοί μας που δεν πήραν ούτε 1 ευρώ... Σε συγκεκριμένη τράπεζα ήταν οι περισσότεροι... Δεν μπήκε ούτε 1 ευρώ Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι 15/1/2019 που θα βγουν τα ενημερωτικά για να δούμε τι ποσά μας κατέβαλαν, τι κρατήσεις είχαμε και από κει και πέρα να δούμε τι θα κάνουμε... Η ΕΑΑΣ έχει αναθέσει στους νομικούς της να προσφύγουμε πάλι κατά του νόμου που δίνει τα χρήματα αυτά, να τον κηρύξουμε αντισυνταγματικό στο ΣτΕ... Τώρα η οργή των συναδέλφων είναι τέτοια που δεν είναι διαχειρίσιμη...».


Πλωτάρχης ε.α. Π.Ν.:«Περίμενα 2.600 και πήρα 16,92... 3, 5, 8, 17.5 ευρώ σε συναδέλφους που αποστρατευθήκαν μαζί με μένα...».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ: Και σε μας έχουν περιέλθει πολλές καταγγελίες από απόστρατους-αναγνώστες μας που μας λένε ότι δεν τους έχει κατατεθεί ούτε 1 ευρώ σε συγκεκριμένη τράπεζα.

Δείτε και σημερινό ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ στην «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» με τίτλο: Σοκ στα ΑΤΜ για τους αποστράτους!

• Έλαβαν «κουτσουρεμένα» αναδρομικά (λόγω υψηλών κρατήσεων) έως και 75% σε σχέση με τα ποσά που προσδοκούσαν

Σε ψυχρολουσία εξελίχθηκε η καταβολή των αναδρομικών για τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Όταν χθες πήγαν στα ATM ή στα γκισέ των τραπεζών, με μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν ότι στους λογαριασμούς τους είχαν πιστωθεί ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που περίμεναν ότι θα εισπράξουν. Ο λόγος ήταν οι πολύ υψηλές κρατήσεις βάσει του νόμου 4093/2012, που καμία σχέση, όπως είπαν εκπρόσωποί τους, δεν είχαν με αυτές που επιβλήθηκαν στα αναδρομικά των εν ενεργεία στελεχών.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συντονιστικού των Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων Σπύρο Περβαινά, στις οποίες απόστρατοι αξιωματικοί έχασαν από 700 έως 1.000 ευρώ επειδή ανέβηκαν κλίμακα από την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών και ο πέλεκυς της φορολόγησης ήταν πολύ βαρύς.

Έφτασε συνολικά ως και 50%, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι άγαμες θυγατέρες είδαν στους λογαριασμούς μερικά ευρώ έως και μηδέν ευρώ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, όπως εξήγησε ο κ. Περβαινάς, ότι άλλαξε η κλίμακα φορολόγησης των συνολικών ποσών, χωρίς πάντως να γνωρίζει επακριβώς κανείς τι πραγματικά έλαβε και γιατί, καθώς, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», έχει κατέβει η διαδικτυακή «πλατφόρμα» εκτύπωσης των εκκαθαριστικών και δεν αναμένεται να επαναλειτουργήσει πριν από το τέλος του Ιανουάριου ή και του Φεβρουάριου.

Κατά άλλες καταγγελίες, τα ποσά που καταβλήθηκαν ήταν μειωμένα έως και κατά τέσσερα πέμπτα προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια, ακόμη και οργή. Αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι ενώ με βάση τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας τους προβλεπόταν ποσό 2.750 ευρώ, πιστώθηκε τελικά στον λογαριασμό τους ποσό 313 ευρώ.

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι υπήρξε και ένα αλαλούμ στον υπολογισμό, καθώς στρατιωτικοί καταγγέλλουν ότι δικαιούχοι αναδρομικών με τον ίδιο βαθμό και τα ίδια έτη υπηρεσίας έλαβαν τελείως διαφορετικά ποσά, που ξεκινούν από τα 260 ευρώ και φτάνουν τα 960 ή και τα 1.260 ευρώ.

Καταγγέλλεται επίσης ότι από τους περίπου 115.000 αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πολλοί είδαν τα ποσά «κουτσουρεμένα» έως και 75% σε σχέση με το αρχικό ποσό. Ειδικά για όσους έχουν λιγότερα από 33 έτη και μικρό βαθμό αποστρατείας, μέχρι δηλαδή και τον βαθμό του ταγματάρχη, τα ποσά έφτασαν ως τα 800 ευρώ το πολύ. Μεγάλη μερίδα συνταξιούχων είδε ποσά κάτω από τα 100 ευρώ.

Ανδρέας Κούτρας[email protected]

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-22/12/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ