2018-12-26 12:12:39
Φωτογραφία για Νέα σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ στη Σικελία
Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη Σικελία, κοντά στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03:19 τα ξημερώματα της Τετάρτης, τοπική ώρα, 04:19 ώρα Ελλάδος, κοντά στον Δήμο της Βιανγκράντε, βόρεια της Κατάνια. Πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τρομαγμένοι τα σπίτια τους και πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα, κάποια παλιά κτίρια υπέστησαν ζημιές στις πόλεις Σάντα Βενερίνα και Ζαφεράνα Ετνέα, εξαιτίας της τελευταίας από μια σειρά σεισμικών δονήσεων που καταγράφονται μετά την ηφαιστειακή έκρηξη στην Αίτνα τη Δευτέρα.

Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ νότια της Ζακύνθου

«Ασθενή» σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, κατέγραψαν εν τω μεταξύ, οι σεισμογράφοι στο Ιόνιο πέλαγος, σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ινστιτούτου, ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε στις 09:37, είχε επίκεντρο περιοχή στον θαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου και 272 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ