2018-12-27 16:56:01
Φωτογραφία για Με κινητοποίηση θα υποδεχτεί τη νέα χρονιά η ΠΟΕΔΗΝ
Παναττική Στάση Εργασίας 10.00 - 15.00, την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Onmed.gr

«Ποδαρικό» στις κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΠΟΕΔΗΝ την τρίτη μέρα του 2019, με αιχμή τις επικείμενες απολύσεις επικουρικού προσωπικού.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, 1.200 επικουρικοί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό ταπολύονται έως τον ερχόμενο Μάιο, αν και υπηρετούν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες πάνω από τέσσερα χρόνια.

Οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι η προκήρυξη που εκδόθηκε για προσλήψεις, προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας μόνο για το 10% των θέσεων υπηρετούντων. Και προσθέτουν ότι αρκετοί επικουρικού σκέφτονται το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν πριν τη λήξη της σύμβασής τους, αφού θεωρούν ότι δεν έχουν ελπίδες επαναπρόσληψης. 

Η απόλυσή των εν λόγω υπαλλήλων θα δημιουργήσει επιπλέον κενά στα νοσοκομεία, αφού, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, από την απόλυσή τους έως την ολοκλήρωση της πρόσληψης των νέων υπαλλήλων θα μεσολαβήσει τουλάχιστον ένας χρόνος. 


Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά τροποποίηση της προκήρυξης και προγραμματίζει παναττική στάση εργασίας, την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 από τις 10 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. 

Στις αρχές του μήνα, η ΠΟΕΔΗΝ είχε οργανώσει κινητοποίηση σε.... χριστουγεννιάτικο κλίμα, στολίζοντας στην Αριστοτέλους ένα δέντρο με τα προβλήματα του ΕΣΥ και τα αιτήματα των εργαζομένων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ