2018-12-28 16:02:38
Φωτογραφία για Τυφλή τρομοκρατία - Ένας εφιάλτης όλων μας
Πρόκειται για ασύμμετρη απειλή σε βάρος της κοινωνίας , για μια μορφή τρομοκρατίας έξω από τα γνωστά πλαίσια, για μια μορφή πολέμου που κήρυξε ο κόσμος της βίας στην κοινωνία , σε όλους

μας .

Στο 1ο της στάδιο σκοπό έχει να αποσυνδεθεί απ όλα τα εγκληματολογικά δεδομένα  που θα μπορούσαν να την εξιχνιάσουν . Στόχος της ,να επιφέρει αιφνιδιασμό και να αποσυντονίσει .Δεν προειδοποιεί , δεν μπορεί να προβλεφτεί με βάση το υποκείμενό της ,εστιάζει εκεί που θα τύχει της μεγαλύτερης δημοσιότητας ,εκεί που οι αναλυτές «εξάγουν» συμπερασματικά τη μεγαλύτερη καταστροφολογία.

Τρέφεται στο στάδιο αυτό αποκλειστικά από τη δημοσιότητα που τη βοηθάει ως πυξίδα στο πως , στο που και στο πότε και είναι αποφασισμένη να «ακουστεί».

Στο 2ο στάδιο αποζητά την επιβεβαίωση .Θέλει να κλείσει την εμφάνισή της ικανοποιητικά , έτσι, συμπληρώνει την παρουσίας της , αφήνει να ξεδιπλωθούν όλες οι αντιδράσεις από την δράση της και να της «δοθεί» ρόλος χωρίς να αναλάβει την ευθύνη. Εάν η καταγραφή της στη δημοσιότητα δεν είναι αυτή που την εκπροσωπεί , θα προχωρήσει σε δράση ώστε να την επαναπροσδιορίσουν οι «τρομολάγνοι» που στο στάδιο αυτό είναι οι καλύτερή της σύμμαχοι. Στο στάδιο αυτό θέλει πάσα θυσία να μην συνδεθεί με «ταμπέλες »


Στο 3ο στάδιο επαναλαμβάνεται με σκοπό να επιφέρει το χάος . Έχοντας πλέον σταθμίσει την επικινδυνότητα που διατρέχει , έχοντας «διαβάσει» το πως την ερμηνεύουν , επιλέγει να κλιμακώσει αδιαφορώντας  για την κοινή γνώμη και προκειμένου να ισχυροποιήσει  τους φόβους της κοινωνίας. Τρέφεται στο στάδιο αυτό επιπλέον  από την αντιπαλότητα που δημιουργεί και τις αλληλοκατηγορίες για το ποιος φταίει που υπάρχει.

Στο στάδιο αυτό κάθε σκοπιμότητα που την εκμεταλλεύεται , τη γιγαντώνει.

Στο 4ο στάδιο αναδύονται όλες της οι αδυναμίες που εάν καταγραφούν , κλείνεται ο κύκλος της … έχοντας αφήσει πίσω της , το χάος  . Δεν ενδείκνυται η περιγραφή τους .

Μια ασύμμετρη απειλή , μόνο ασύμμετρα μπορεί να αντιμετωπιστεί .

Μια τέτοια ασύμμετρη απειλή , μόνο ένα λάθος μπορεί να κάνει εξ αρχής , να ενώσει όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας κα της πολιτείας εναντίον της .

Μόνο τότε η δράση της σβήνει πριν επεκταθεί .

Με εκτίμηση.

Δημήτρης Κ , μέλος της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ