2018-12-30 21:05:08
Φωτογραφία για Έρευνα: Το ποτό κάνει τους ανθρώπους... ρατσιστές και... ομοφοβικούς!
Συντριπτικό το ποσοστό των δραστών που είχαν καταναλώσει αλκοόλ - Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο, όταν υπάρχει παράλληλη χρήση κάνναβης Εγκλήματα μίσους,

ρατσισμός, απέχθεια για τους ομοφυλόφιλους... Την εποχή που τα πάθη γιγαντώνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του αισθήματος αδικίας που διακατέχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού των λεγόμενων ανεπτυγμένων χωρών, ακριβώς λόγω των ανισοτήτων που ολοένα και ενισχύονται, το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στη Βρετανία αναζήτησε τους λόγους που τα φαινόμενα κοινωνικής βίας αυξάνονται. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, ένας από τους βασικούς παράγοντες που καθιστούν τους ανθρώπους περισσότερο ρατσιστές και ομοφοβικούς, είναι το αλκοόλ.

Το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ μελέτησε περιπτώσεις τόσο από την περιοχή, όσο και από το Λέστερ, αλλά και το Μπλάκμπερν. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πολύ αλκοόλ απελευθερώνει τις κρυφές σκέψεις και πάθη των ανθρώπων, με συνέπεια να τους καθιστά περισσότερο ευάλωτους και σαφώς πιο εκφραστικούς.


Από τα δεκάδες εγκλήματα μίσους που μελέτησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου, το 90% αντιπροσώπευσε διεξήχθη από άτομα που είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ένα πολύ μικρότερο ποσοστό από άτομα που ιδεολογικά είχαν ενταχθεί στις ομάδες που εχθρεύονται τόσο τους ξένους, όσο και τους ομοφυλόφιλους.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Τζόναθαν Σέφερντ, «το αλκοόλ αποδεικνύεται ότι είναι επιβλαβές τόσο για τον οργανισμό του ανθρώπου, όσο και για την κοινωνία μας γενικότερα».

Οι τρεις πόλεις της Βρετανίας που επιλέχθηκαν για την έρευνα δεν ήταν τυχαίες, καθώς στις περιοχές αυτές έχουν καταγραφεί να σοβαρότερα και περισσότερα εγκλήματα μίσους.

«Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν ο δράστης έχει καταναλώσει αλκοόλ και έχει κάνει χρήση κάνναβης ή άλλων ναρκωτικών», συμπληρώνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη έρευνα μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για τη λήψη μέτρων, μέσω των οποίων θα μετριαστεί το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας, είτε αφορά τους μετανάστες, είτε τους ομοφυλόφιλους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ