2019-01-02 14:00:19
Φωτογραφία για Σε άνοδο η χρηματιστηριακή αξία των παικτών του ΠΑΟΚ
Η αγωνιστική ανάταση του ΠΑΟΚ, που συνοδεύτηκε από δυο συνεχόμενα Κύπελλα Ελλάδας, αποτυπώνεται και στην άνοδο της χρηματιστηριακής αξίας των ποδοσφαιριστών του. Πρώτος και καλύτερος, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος φορ ερχόταν τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2017 από την Λέγκια, αντί 1,7 εκατομμυρίων ευρώ για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς.

Και το κατάφερε με το παραπάνω! Μετά από 86 συμμετοχές έχει πετύχει 55 γκολ με τον Δικέφαλο, είδε την χρηματιστηριακή του αξία να ανεβαίνει κατακόρυφα και αρκετές ομάδες από Ευρώπη και Ασία να στρώνουν εκατομμύρια στα πόδια του. Χαρακτηριστικά, το γνωστό site «transfermarkt.com» κοστολογούσε τον Πρίγιοβιτς 1,5 εκατομμύριο ευρώ, όταν τον αποκτούσε από την Πολωνία. Δυο, περίπου, χρόνια μετά η αξία του έχει τετραπλασιαστεί, φτάνοντας στα 6 εκατομμύρια ευρώ, όντας το πιο πολύτιμο «περιουσιακό» στοιχείο της ομάδας
. Από εκεί και πέρα, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Πέλκας, με την χρηματιστηριακή του αξία να φτάνει στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, με αυτήν να έχει διπλασιαστεί, μέσα σε περίπου 1,5 χρόνο. Τον Δεκέμβριο του 2017 βρισκόταν στα 2 εκατομμύρια ευρώ και έφτασε στην σημερινή τιμή της, τον Μάιο του 2018. «Συγκάτοικος» του Έλληνα μεσοεπιθετικού στην δεύτερη θέση είναι ο.. new entry, Λέο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος είδε την αξία του να ανεβαίνει και να διπλασιάζεται, σχεδόν, μετά την απόφαση του να αφήσει την Ρωσία και την Άχμαντ για τον Δικέφαλο. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο Ζαμπά κόστιζε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σήμερα η αξία του αποτιμάται στα 4, όσα δηλαδή και ο Δημήτρης Πέλκας. Αξιοσημείωτη άνοδο στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο», σύμφωνα πάντα με το transfermarkt, είχαν ακόμα δυο Έλληνες παίκτες. Ο λόγος για τους Δημήτρη Λημνιό και Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Όταν ο ΠΑΟΚ αποκτούσε τον Λημνιό από τον Ατρόμητο το καλοκαίρι του 2017 , σαν μια επένδυση για το μέλλον, η αξία του στην δημοφιλή ιστοσελίδα άγγιζε τις 800 χιλιάδες ευρώ και μέσα σε ενάμιση χρόνο έφτασε στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, σημειώνοντας ωστόσο επίσης εντυπωσιακή άνοδο. Όταν έφευγε από τον ΠΑΣ για την Τούμπα, η αξία του ήταν στις 700 χιλιάδες ευρώ. Μετά από 1,5 χρόνο αυτή έχει «σκαρφαλώσει» στα 2 εκατομμύρια!

Πηγή: inpaok.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ