2019-01-04 08:19:16
Φωτογραφία για Τρικυμία και πολιτική ζάλη φέρνει η Novartis στο πολιτικό σύστημα
Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις η υπόθεση της Novartis, η οποία παίρνει χαρακτηριστικά βαριάς πολιτικής και προσωπικής σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση συνολικά.

Το Μέγαρο Μαξίμου ποντάρει στο κλίμα σκανδαλολογίας συντηρώντας με αυτόν τον τρόπο την εικόνα του παλαιού κομματικού συστήματος που ευθύνεται -όπως υποστηρίζει- για το ότι η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε και τη Ν.Δ να απαντά στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση οργανώνει με παρακρατικές μεθόδουςθεσμικέςεκτροπέςχρησιμοποιώντας τη Δικαιοσύνη.

Όλα δείχνουν ότι ενόψει εκλογών το κλίμα θερμαίνεται επικίνδυνα με αποτέλεσμα να προκληθεί πόλωση και διχασμός από δύο διαφορετικές και αντίθετες η μία από την άλλη πολιτικές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι η υπόθεση μπορεί να του επιφέρει πολιτικό κέρδος και για αυτό το λόγο αναδεικνύει την ανακοίνωση της ένωσης Δικαστών σημειώνοντας ότι με τα όσα αναγράφουν στην ανακοίνωσή τους, οι ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση και για αυτό κάνει λόγο για «πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και ευθεία απειλή της διάκρισης εξουσιών στη χώρα».


Ταυτόχρονα, στο ίδιο κλίμα κινείται και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η οποία όμως για ευνόητους λόγους δεν αφήνει στο απυρόβλητο την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χρησιμοποιώντας την γραμμή ίσων αποστάσεων που έχει εγκαινιάσει εδώ και λίγους μήνες κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την Δικαιοσύνη κατά το δοκούν.

Έτσι, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Ένωση Δικαστών, και η Φώφη Γεννηματά σήμερα θα έχει συνάντηση μαζί τους. Στόχος αυτής της συνάντησης είναι η ανάδειξη από μέρους του ΚΙΝΑΛ των προβλημάτων που αναδεικνύονται μέσα από την εμπλοκή της πολιτικής και της δικαστικής εξουσίας στο βωμό των προεκλογικών στοχεύσεων της κυβέρνησης.

Η ίδια όπως αναφέρουν συνεργάτες της, επανειλημμένα έχει τονίσει πως υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα.

«Η συνάντηση της κ. Γεννηματά με την ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συμβολίζει πρώτα απ’ όλα την στήριξη στους θεσμούς που έχουν προσήλωση στο ρόλο τους και αίσθηση του καθήκοντος σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

Παράλληλα, επειδή στο ΚΙΝΑΛ έχουν κάνει αρκετές συζητήσεις γύρω από τις σκοπιμότητες που αναδεικνύονται μέσα από την υπόθεση της πολιτικής του φαρμάκου από την κυβέρνηση, θέλουν να αναδείξουν τις ευθύνες που έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τους ίδιους που μείωσαν τις τιμές σε αρκετά φάρμακα θεσμοθετώντας και το ηλεκτρονικό συνταγολόγιο.

Όμως σε ό,τι αφορά στην πολιτική αντιπαράθεση η κ. Γεννηματά -πάντα σύμφωνα με τους συνεργάτες της- θέλει να αναδείξει τα θέματα που προκύπτουν από την παρέμβαση της εκτελεστικήςεξουσίας, όπως αυτή εκφράζεται από την παρούσα κυβέρνηση στη Δικαστική εξουσία με βάση και τις κατά καιρούς ανακοινώσεις της ένωσης αλλά και όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Εννοούν τα όσα έγραψε στο διαδίκτυο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και την ανάγκη παρέμβασης του πρωθυπουργού. Επίσης πρόκειται να καταθέσει ενώπιον τους τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την θωράκιση του κράτους δικαίου.

Ταυτοχρόνως ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Χριστίδης επιτίθεται στην κυβέρνηση για παρακρατικές λειτουργίες και για μεθοδεύσεις τύπου Ρασπούτιν.

«Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του ταυτίζονται με διαρκείς μεθοδεύσεις θεσμικής εκτροπής, με παρακρατικές λειτουργίες των κάθε είδους Ρασπούτιν» αναφέρει.

«Η Παράταξή μας έχει διαχρονικά σταθερό και διαρκές μέτωπο με τα φαινόμενα αυτά. Είναι αυτονόητο, όμως, ότι η αντιμετώπισή τους δεν γίνεται a la carte. Χρειάζεται ανοιχτή σύγκρουση με τους εκφραστές τους. Χωρίς εκπτώσεις, υπεκφυγές, με ονόματα και διευθύνσεις που περιλαμβάνουν και τους παλιούς και τους νέους εργοδότες τους. Σε αυτό το μέτωπο έχουμε καλέσει επανειλημμένα την Νέα Δημοκρατία να πράξει τα δέοντα στα του οίκου της» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Οι σχετικές αναφορές του κ. Χριστίδη δείχνουν τη γραμμή που ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ που δεν στοχεύει μόνο στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και στην αντιπολιτευόμενη ΝΔ που ετοιμάζεται για την κυβερνητική εξουσία.

Με στόχο βέβαια να αναδείξει τον αυτόνομο πολιτικό του ρόλο ως «σφήνα» ανάμεσα στο δικομματικό σύστημα που πολώνει την κοινωνία και διχάζουν όπως λένε τους πολίτες.

kafeneio-gr.blogspot.com/2019/01/novartis_4.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ