2019-01-04 11:35:29
Φωτογραφία για Ο Κόμπα του ΣΥΡΙΖΑ και οι δίκες της Μόσχας
Δύο πολιτικά μεγέθη στην παρούσα κυβέρνηση μας προκαλούν αποστροφή ως απότοκο αποτέλεσμα του εκτελεστικού μπιχαβιορισμού τους. Ο κ. Καμμένος για τον αχαλίνωτο λαϊκσμό του και ο

κ. Πολάκης για τον αδίστακτο οπορτουνισμό του.

Ο τελευταίος μάλιστα μας θυμίζει κάτι και κάποιον από τη σοβιετική "προϊστορία", όταν στο προσκήνιο αναφάνηκε η αντιφατική προσωπικότητα του που προϊόντος του χρόνου τον κατέστησε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο τρομερούς δικτάτορες της ιστορίες. Και αυτός ήταν ο Κόμπα. Το πρώτο επαναστατικό ψευδώνυμο του λαϊκού κομισάριου Ιωσήφ Βισαρριόνοβιτς Τζουγκασβίλι και μετέπειτα γνωστού ως Στάλιν.

Είναι και κάτι από το φυσιογνωμικό φιζίκ του κ. Πολάκη, εξαιρουμένης της υψομετρικής διαφοράς, που παραπέμπει στο στυγνό Ιωσήφ. Χρήσιμο εργαλείο για τον κάθε επαναστάτη αλλά παράλληλα, μόνιμη απειλή για τον σφετερισμό της λαϊκής εξουσίας, τη διακόρευση της και το μετασχηματισμό της σε ανόθευτο βίαιο ολοκληρωτισμό.


Ήταν αυτός, κάτι που φανταζόμαστε ότι μεταρσιώνεται ο κ. Πολάκης, που οδήγησε στον εκφυλισμό της τη μεγάλη επανάσταση και την αποτέλειωσε με τις διαβόητες δίκες παρωδία της Μόσχας, όταν και οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα εκατοντάδες χιλιάδες ως ... "αντιφρονούντες", όχι του κομουνιστικού ιδεαλισμού, αλλά της δικής του αυθεντίας.

Κάπως έτσι και ο Κόμπα του ΣΥΡΙΖΑ. Με ρητορική μίσους και διχασμού επιδιώκει την πολιτική, γιατί όχι και βιολογική εξόντωση των αντιπάλων του για να διατηρηθεί το νέκταρ της εξουσίας. Αύριο ποιος ξέρει τί και ποιούς.

του Γιώργου Καραϊβάζ  
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ