2019-01-05 22:33:55
Φωτογραφία για Ἡ Σαλώμη, ἡ μαία πού ζοῦσε στήν Βηθλεέμ -  Ἁγίου Νικολάου Ἀχρίδος
Η Παναγία Παρθένος Μαρία συνέλαβε τον Κύριο Ιησού Χριστό μία Παρασκευή - όπως και το Πάθος Του επί του Σταυρού ήταν μέρα Παρασκευή - και Τον γέννησε την πρώτη ημέρα της εβδομάδος. Την πρώτη ημέρα της εβδομάδος είπε ο Θεός: 

Γενηθήτω φως (Γένεσις 1, 3). Την πρώτη ημέρα της εβδομάδος έπεσε το μάννα εξ ουρανού στη γη. Την πρώτη ημέρα της εβδομάδος γεννήθηκε ο Κύριος και Σωτήρας μας και την ημέρα αυτή βαπτίστηκε στον Ιορδάνη.

Την εποχή εκείνη ζούσε στη Βηθλεέμ η Σαλώμη η μαία• μια ηλικιωμένη γυναίκα, συγγενής του Ιωσήφ και της Μαρίας. Δεν μπορούσε να δεχθεί στο σπίτι της τούς συγγενείς της, αλλά τούς επισκέφτηκε στο σπήλαιο των ποιμένων. Όταν η Παναγία γέννησε ασπόρως τον Κύριο και Σωτήρα ημών, η Σαλώμη πήγε να τήν επισκεφτεί. Έξεπλάγη πού μια τόσο νεαρή κοπέλα μπόρεσε να γεννήσει χωρίς τη βοήθεια μιας μαίας, να σπαργανώσει η ίδια μόνη της το Βρέφος-Χριστό και μολαταύτα να στέκεται ακόμη ακμαία στα πόδια της!

Όταν εξηγήθηκε στη Σαλώμη ότι η γέννηση αυτή ήταν εκ Θεού και όχι εξ ανθρώπου, ότι ήταν άσπορος η σύλληψη και η γέννηση και ότι η Παναγία παρέμεινε Παρθένος μετά τη γέννηση, όπως και πριν από αυτήν, η Σαλώμη δεν το πίστεψε.

Διαβάστε περισσότερα »
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ