2019-01-06 12:22:11
Φωτογραφία για Σε ρυθμούς... κρίσεων οι ΕΔ. Τα σενάρια για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ
Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένεται στο Πεντάγωνο η έναρξη της διαδικασίας κρίσεως των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις «πληροφορίες», τις φήμες και τις διαρροές να κρατούν καλά.

Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μια σειρά, ξεκινώντας από το γεγονός ότι μέχρι τις 15 Ιανουάριου οι αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ θα πρέπει να ενημερωθούν για το εάν θα παραταθεί η θητεία τους για έναν ακόμη χρόνο. Αυτήν τη στιγμή ο άγνωστος «x» της εξίσωσης είναι τι θα γίνει με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση -άρα και το ΥΠΕΘΑ-, μόλις έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Το σίγουρο είναι πως αυτό δεν θα γίνει μέχρι τις 15 του μήνα, άρα απομακρύνεται και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του από τον Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη, όπως ακούγεται εσχάτως. Σε αυτή την περίπτωση, το πιθανότερο είναι πως δεν θα υπάρξει αλλαγή αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όσον αφορά τον επόμενο Α/ΓΕΕΘΑ, σε περίπτωση φυσικά που ο ναύαρχος Αποστολάκης κληθεί να διαδεχτεί τον Πάνο Καμμένο, αυτός θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο νυν αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.


Νέα επίθεση Κωσταράκου σε Καμμένο

Την ίδια ώρα, ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και νυν επικεφαλής του Ευρωστρατού, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, εξαπολύει νέα επίθεση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, επισημαίνοντας ότι ο κ. Καμμένος «έχει αυτοβούλως απεμπολήσει το ηθικό δικαίωμά του να διενεργήσει τις κρίσεις της ηγεσίας των Κλάδων». Στην ανάρτησή του με τίτλο «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι κρίσεις των αρχηγών Γενικών Επιτελείων», ο Μ. Κωσταράκος αναφέρει εκτός των άλλων ότι «ο αρμόδιος για την εισήγηση προς το ΚΥΣΕΑ, κ. ΥΕΘΑ, τελεί υπό προθεσμία. Εδώ και μήνες συναρτά την παραμονή στη θέση του με την έλευση της Συμφωνίας των Πρεσπών για κύρωση στην ελληνική Βουλή. Αναλόγως της ημέρας δηλώνει ότι θα παραιτηθεί (ή ότι “μπορεί” να παραιτηθεί), ότι θα "ρίξει" (η ότι δεν θα “ρίξει”) την κυβέρνηση. Την ίδια ώρα περιέρχεται τη χώρα “αποχαιρετώντας” δυνητικά (όχι όμως και σίγουρα) τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Ο ίδιος έχει θέσει τον εαυτό του υπό προθεσμία και μόνος του έχει δώσει στη θητεία του πιθανή ημερομηνία λήξεως».

«Θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο, μη ηθικό και κυρίως αναξιοπρεπές και αντιδεοντολογικό να αποφασίσει για κάτι τέτοιο κάποιος που έχει εργαλειοποιήσει την πολύ σοβαρή δημόσια θέση του και που απειλεί διαρκώς να την εγκαταλείψει. Και μάλιστα να το πράξει ενώ γνωρίζει ότι διάγει τις τελευταίες ημέρες (ή ώρες) της θητείας του», τονίζει επίσης ο στρατηγός Κωσταράκος.

(ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ - 04/01/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ