2019-01-06 13:14:24
Φωτογραφία για Παραφροσύνη - Του Κωνσταντίνου Τζέκη
Η μεγαλύτερη προσφορά κάποιου, που θα ήθελε να βοηθήσει τη χώρα μας, θα ήταν να την περικυκλώσει με έναν φράχτη και να βάλει μια πινακίδα που να γράφει: «ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ Η

ΕΛΛΑΣ».

Ελάχιστες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας, μαρτυρούν ότι στις φλέβες μας ρέει Ελληνικό αίμα

και η φλόγα εκείνη, που μας σπρώχνει καμιά φορά στον απόγειο της δόξας μας.

Η καθημερινότητα διδάσκει το αντίθετο. Οδεύουμε από το κακό στο χειρότερο και δεν φαίνεται να έχει σταματημό η κατρακύλα μας.

Η μεγαλύτερη εθνική μας τραγωδία θα πρέπει να είναι ο κομματικός ενδοτισμός. Πέρασαν χρόνια και χρόνια και ακόμα δεν μπορούμε να ξεριζώσουμε την ιδέα ότι ο Βουλευτής μπορεί να τα κάνει όλα. Ακόμα και να μας βολέψει κάπου για να εξασφαλίσουμε τον επιούσιο ή ακόμα καλύτερα την αρπαχτή.

Θέλουμε άδεια καταστήματος; Στον Βουλευτή μας. Θέλουμε εξυπηρέτηση στη βλακεία μας κατά την οδήγηση; Στον Βουλευτή μας. Θέλουμε τακτοποίηση του στρατεύσιμου γιού μας; Στον Βουλευτή μας. Θέλουμε μετάθεση, απόσπαση, προαγωγή; Στον Βουλευτή μας. Ο φουκαράς ο Βουλευτής- τα θέλει και αυτού η κασίδα του- σκοτώνεται να μας δώσει ελπίδα και κάποια χαραμάδα φωτός. Ανεξάρτητα αν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μας ή όχι.


Δεύτερη η διαφθορά. Τονίσαμε πολλές φορές ότι διαφθορά δεν υπάρχει στον τραχανολόγο υπάλληλο, που αρπάζει μια μπριζόλα για μια νόμιμη ή παράνομη διευκόλυνση. Η διαφθορά έχει ορμητήριο την πολιτική ηγεσία. Κυβερνήσεις είναι διεφθαρμένες όχι ο λαός. Μάλιστα με τη σφραγίδα της ασυλίας και με τον φανατισμό του ψηφοφόρου του, καθαγιάζεται οποιαδήποτε πράξη του με τη φράση: «Μα και οι άλλοι το ίδιο κάνουν». Τώρα στην ένσταση κάποιου γιατί απαλλάσσεται ο λαός από τη διαφθορά, λέμε ότι όταν οι Κυβερνήσεις είναι διεφθαρμένες, ο λαός γίνεται κλεπτομανής. Εδώ δεν υπάρχει καμία αναστολή. Ο λαός θα γίνει οπωσδήποτε κλεπτομανής. Κλέβετε την εφορία με τα αφορολόγητα κύριοι της Βουλής; Εμείς θα κλέψουμε ευθέως. Σταθμεύετε όπου σας καπνίσει; Θα το κάνουμε και εμείς. Τα παίρνετε με τη σέσουλα, εμείς με το γάντι. Βλέπετε υπάρχει και ο Εισαγγελέας. Μόνο για  μας. Εσείς έχετε ασυλία.

Τρίτη είναι η μιζέρια μας. Εθνικό σπορ. Ανοίγεις την τηλεόραση και ετοιμάζεις ρούχα εκστρατείας, γιατί σε λίγο θα σε καλέσουν στο στρατό με τις Ελληνοτουρκικές αψιμαχίες και άλλοτε για τον κίνδυνο από τα Σκόπια, την Αλβανία κλπ. Οι ψαγμένοι ετοιμάζουν διαβατήρια για να την κοπανήσουν. Ρίχνει λίγο χιόνι; Ετοιμάζεσαι για τσουνάμι. Βλέπεις και τον ρεπόρτερ, που πατάει τρία εκατοστά χιόνι και τρομάζεις. Το χιονοδρομικό να είναι καλά με τις πίστες ανοιχτές. Τα Σαββατοκύριακα. Από Δευτέρα πολύ μιζέρια. Κλάμα και κροκοδείλια δάκρια.

Με τις σκέψεις αυτές οδεύουμε για τις αποκριές και μετά ίσια για τις εκλογές των Δήμων. Πολλοί βέβαια υποψήφιοι δεν θα βγάλουν τις μάσκες. Θα τις φορούν μέχρι τις εκλογές, μπορεί να πάντοτε. Άλλωστε η μάσκα δημιουργεί μυστήριο και ομίχλη. Ότι χρειάζεται για να δοξαστούν.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ