2019-01-08 09:47:08
Φωτογραφία για Στους -19 βαθμούς η θερμοκρασία σε Φλώρινα - Πτολεμαΐδα
Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα στη βόρεια Ελλάδα, όπου ο υδράργυρος νωρίτερα το πρωί υποχώρησε στους -19 βαθμούς Κελσίου στην Φλώρινα και στην Πτολεμαΐδα.

Το θερμόμετρο δείχνει -13 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη και -12 βαθμούς στην Καστοριά.

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφονται και στην Κεντρική Μακεδονία με τον υδράργυρο να έχει πέσει στους -11 στο Κιλκίς και -10 σε Βέροια, Γιαννιτσά και Σέρρες.

Στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν -4 βαθμοί Κελσίου, ενώ στον Λαγκαδά, περιφερειακά της πόλης, ο υδράργυρος έπεσε στους -13.

Τσουχτερό είναι το κρύο και στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον υδράργυρο να υποχωρεί στους -11 βαθμούς Κελσίου στη Δράμα, στους -10 στο Διδυμότειχο και στους -9 στην Ορεστιάδα.

Ο καιρός την Τετάρτη

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για την Τετάρτη, από τα δυτικά, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα.  


Οι άνεμοι θα είναι νότιοι - νοτιοδυτικοί, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά από το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο, όμως τις βραδινές και κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ