2019-01-08 10:43:46
Φωτογραφία για «Καυγάς» υπουργείου - συνδικαλιστών για το... καλοριφέρ
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι μητέρες και νεογνά στο «Έλενα Βενιζέλου» τουρτουρίζουν, «κανένα» πρόβλημα απαντά η διοίκηση μέσω του υπουργείου Υγείας. 

Onmed.gr

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, «η θέρμανση στο Έλενα Βενιζέλουν είναι ανεπαρκέστατη: τα καλοριφέρ είναι κατεστραμμένα, ενώ από τα 8 κλιματιστικά στα 8 δωμάτια των επιτόκων γυναικών λειτουργούν τα τρία και μάλιστα τα δύο υπολειτουργούν. Οι διάδρομοι των Νοσοκομείων δεν έχουν καθόλου θέρμανση». 

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η κατάσταση χρονίζει, αφού εδώ και δύο χρόνια το σύστημα θέρμανσης του νοσοκομείου έχει προβλήματα. 

Ωστόσο, η διοίκηση του μαιευτηρίου παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα: Με ανακοίνωση που διένειμε μέσω του υπουργείου Υγείας, υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες. «Έγινε ενδελεχής έλεγχος των εγκαταστάσεων και δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα. Δεν υπάρχει γραπτή ή προφορική καταγγελία σχετική με τη θέρμανση, ούτε παράπονα εκ μέρους των νοσηλευόμενων», αναφέρουν από τη διοίκηση του «Έλενα Βενιζέλου». 


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, υπήρξε μόνο ένα θέμα την Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου, με διάτρηση θερμαντικού στοιχείου στη μονάδα νεογνών, «το οποίο αντιμετωπίστηκε άμεσα». 

Στην ανακοίνωση, πάντως, δεν περιγράφεται ακριβώς το σύστημα και τα μέσα θέρμανσης που χρησιμοποιεί το νοσοκομείο.

Εκτός του «Έλενα Βενιζέλου», η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταγγείλει προβλήματα θέρμανσης και σε άλλα νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας, ακόμη και σε περιοχές που εδώ και μέρες έχουν σκεπαστεί με χιόνι.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ