2019-01-08 17:05:36
Φωτογραφία για Νέο σεμινάριο βασικών αρχών υποκριτικής και κινησιολογίας από την Άννα Φωτοπούλου στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa
Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 14:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Βασικές αρχές υποκριτικής και κινησιολογίας» με καθηγήτρια την Άννα Φωτοπούλου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

Μήπως ήρθε η ώρα… να αφήσεις το θέατρο να σε οδηγήσει;

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Αν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, ίσως αυτό το μάθημα σου δώσει τη λύση. Με απλές ασκήσεις, που έχουν ως βάση το θεατρικό παιχνίδι, βάζουμε το σώμα μας σε λειτουργία, ενεργοποιούμε τη φαντασία μας και απελευθερώνουμε τις αισθήσεις μας.

Στον πρώτο κύκλο μαθημάτων προσεγγίζουμε τις βασικές τεχνικές που χρησιμοποιεί ένας ηθοποιός προκειμένου να χτίσει ένα ρόλο και αφορούν κατά κύριο λόγο το σώμα και κατ’ επέκταση το νου.

Στον δεύτερο κύκλο μαθημάτων, χρησιμοποιούμε και τελειοποιούμε στην πράξη το σύνολο των τεχνικών που διδαχτήκαμε, προκειμένου να προσεγγίσουμε ρόλους του παγκόσμιου ρεπερτορίου και να εξελίξουμε τις υποκριτικές μας ικανότητες.


Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

Κέντρο βάρους σώματος - το κλειδί της επιτυχημένης προσέγγισης οποιουδήποτε ρόλου

·         Σημεία στίξης, δυναμικές παύσεις και κέντρο δράσης μέσα στο ρόλο

·         Τα στοιχεία της φύσης στο ανθρώπινο σώμα

·         Θεατρικά είδη ανά τους αιώνες

·         Ηλιακό πλέγμα - εργαλείο μέγιστης σημασίας και η χρήση τουΕπίπεδα έντασης, κίνησης, ρυθμού κλπ

Προσωπικός και ομαδικός ρυθμόςΑίσθηση χώρου και χρόνουΔράση - αντίδραση, τόσο σε εξωτερικά όσο και σε εσωτερικά ερεθίσματαΦαντασία: Ανάπτυξη, οργάνωση, αποτύπωσηΜεταμορφώσεις: Μπες στο σώμα κάποιου άλλουΑρχές αυτοσχεδιασμούΣυναισθηματική μνήμη: Ποια είναι η βασική χρήση της και πως την ενεργοποιούμε;Εισαγωγή στα βασικά συναισθήματα και στους τρόπους αναπαραγωγής τους.Κατά συνθήκη σωματική έκφραση. Πως μπορείς να χαλιναγωγήσεις το σώμα σου;Αυτοσχεδιασμός: Γίνε η ιστορία που θες να πειςΠαντομίμα: Μίλα με το σώμαΛεκτικό και μη λεκτικό παίξιμοΑναπαράσταση των συναισθημάτωνΑνάλυση και πρακτική εφαρμογή στα διαφορετικά είδη θεάτρου, όπως αυτά διαμορφώθηκαν με το πέρασμα των αιώνων. Με ποιους τρόπους μπορούμε να προσεγγίσουμε το καθένα ξεχωριστά;Επεξεργασία και αναπαραγωγή ρεαλιστικών σημερινών προτύπωνΣύγχρονη υποκριτική

·         Θεατρικά είδη ανά τους αιώνες

·         Τεχνικές προσέγγισης ενός ρόλου

·         Θεατρικές αναγνώσεις - είδη - διαχωρισμός - μοναδικότητα

·         Ο ηθοποιός ως δημιουργός

Στο τέλος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί παράσταση από τους σπουδαστές.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ