2019-01-08 18:48:15
Φωτογραφία για Γιατί, όταν έχει κρύο, αισθανόμαστε συνέχεια την ανάγκη να επισκεφτούμε την τουαλέτα;
Η θερμοκρασία είναι σε χαμηλά επίπεδα, ο κρύος αέρας σε φυσά και δεν νιώθεις τα χέρια σου, αλλά παράλληλα έχεις έντονη την ανάγκη για τουαλέτα.

Γιατί πηγαίνουμε πιο συχνά τουαλέτα όταν έχει κρύο; Τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό μας και πηγαίνουμε πιο συχνά τουαλέτα όταν έχει κρύο; Γιατί σίγουρα δεν είναι ιδέα μας. Θέλεις κάθε λίγο και λιγάκι να την επισκέπτεσαι και αναρωτιέσαι πόσο νερό μπορεί να ήπιες ή αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας.

Δεν φταίει το νερό, φταίει το κρύο και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Συμβαίνει σε όλους και συμβαίνει για κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Γιατί πηγαίνουμε πιο συχνά τουαλέτα όταν έχει κρύο;

Το σώμα μας έχει αμέτρητες μεθόδους αυτοσυντήρησης και… επιβίωσης θα λέγαμε, όταν εκτίθεται στο κρύο, καθώς διεγείρει αρκετές διαδικασίες για να μας κρατήσει ζεστούς και ασφαλείς.

Προκειμένου να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία σώματος, βιώνουμε κάτι που ονομάζεται αγγειοσυστολή, όταν κρυώνουμε. Ουσιαστικά, όταν το αίμα περνά από τις φλέβες μας και κοντά στο δέρμα μας, το κρύο δροσίζει το αίμα μας, το οποίο μετά κινείται σε όλο το σώμα μας συνέχεια και μειώνει τη θερμοκρασία του.


Για να αποφευχθεί αυτό, το σώμα μας κρατά όσο περισσότερο αίμα γίνεται κοντά στον πυρήνα για να παραμείνει ζεστός. Τα αιμοφόρα αγγεία και τα τριχοειδή αγγεία στα άκρα μας, όπως δάχτυλα χεριών, δάχτυλα ποδιών, αυτιά και μύτη θα συστέλλονται επιτρέποντας να ρέει λιγότερο αίμα μέσα απ’ αυτές τις περιοχές.

Ωστόσο, όταν το σώμα συστέλλει αυτά τα αιμοφόρα αγγεία, υπάρχει μικρός χώρος για το αίμα να περάσει, αλλά παραμένει η ίδια ποσότητα αίματος. Αυτό προκαλεί αύξηση της πίεσης. Κι εκεί νιώθεις την ανάγκη για τουαλέτα! Εφόσον το σώμα προτιμά να διατηρείται ζεστό χωρίς να αυξάνει την αρτηριακή πίεση, θα προσπαθήσει να ανακουφίσει την πίεση με διαφορετικό τρόπο.

Υπάρχει μια συγκεκριμένη ορμόνη, που ονομάζεται αντι-διουρητική ορμόνη, η οποία θα μειωθεί, καθώς η αρτηριακή πίεση αυξάνεται. Αυτό στέλνει το σήμα στα νεφρά να βγάλουν το λίγο νερό που περιέχει το αίμα και να το αποθηκεύσουν την κύστη. Αυτά τα πιο αραιά ούρα στην ουροδόχο κύστη, όπως θα περίμενε κανείς, μας κάνουν να νιώθουμε την ανάγκη να πάμε επειγόντως τουαλέτα!

Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα σου συμβεί, μην απορήσεις, μη νιώσεις άσχημα, μην ανησυχήσεις και μην γκρινιάξεις. Συμβαίνει σε όλους.

Πηγή: ipop.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ