2019-01-09 20:12:17
Φωτογραφία για Κυρ. Μητσοτάκης: Μία είναι η καθαρή λύση, εκλογές το συντομότερο δυνατό
Κάλεσμα στις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο, «για να προστατεύσουμε τους θεσμούς και για να διαφυλάξουμε την πολιτική ομαλότητα», απηύθυνε από το βήμα της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, «θα αφορούν και την ποιότητα του πολιτεύματός μας».

«Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας. Γιατί όταν η δικαιοσύνη γίνεται εργαλείο για πολιτικές διώξεις, η δημοκρατία απειλείται. Γιατί όταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να δέχονται απειλές, η δημοκρατία υπονομεύεται. Γιατί όταν καταδικασμένοι και αμετανόητοι τρομοκράτες, με την ανοχή της κυβέρνησης, κάνουν προκλητικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζοντας ενδεχομένως το επόμενό τους χτύπημα, η δημοκρατία τραυματίζεται» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., η χώρα δεν μπορεί να διαλυθεί επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. «Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανέφερε, τα σενάρια για εκλογές τον Οκτώβριο με κυβέρνηση ανοχής συνιστούν παραβίαση της δημοκρατικής τάξης και υπογράμμισε ότι «όσα παρακολουθούμε ειδικά τις τελευταίες μέρες από τους δύο συναρχηγούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο. Προαναγγέλλουν συναντήσεις και συνεντεύξεις που τη μία τις αναβάλλουν και την άλλη τις ακυρώνουν, μετατρέποντας τη διακυβέρνηση της χώρας σε ριάλιτι σόου. Άκουσα ότι αναβλήθηκε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Μάλλον δεν διαπιστώθηκε απαρτία. Πρόκειται για κωμωδία της εξουσίας, που όμως συνιστά τραγωδία για τη χώρα» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε συνένοχο του Αλέξη Τσίπρα τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι ο ΥΠΕΘΑ «όφειλε να είχε αποχωρήσει εδώ και μήνες, ωστόσο έμεινε κι έδωσε το στυλό για να υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών, άρα είναι συνυπεύθυνος». Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι μετατρέπουν τη διακυβέρνηση της χώρας σε «πολιτικό survivor» και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε μία μέρα παραπάνω να κυβερνάται από «μια κυβέρνηση κουρελού. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «ο κόμπος έφθασε στο χτένι». Όπως είπε: «Ο παραπαίων Πρωθυπουργός έχει δύο δρόμους: Ή θα προσέλθει στη Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν, διότι σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία, ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα. Η Ελλάδα  είναι εκτός αγορών με ανοιχτά εθνικά μέτωπα. Δεν αντέχει ούτε μια μέρα παραπάνω να κυβερνάται από μια "κυβέρνηση κουρελού"» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος μίλησε και για «σενάρια ανωμαλίας» που ακούγονται και γράφονται. «Για κάποιες άλλες εταιρείες που δήθεν θα αναλάβουν τις εκλογές και για κάποιες νέες προδιαγραφές που τάχα θα εφαρμοσθούν. Θέλω λοιπόν σήμερα από το βήμα αυτό να προειδοποιήσω  τους πάντες με τον πιο επίσημο τρόπο: Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα και με  τρόπο που θα διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που γίνουν τετραπλές εκλογές τον Μάιο. Αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους και θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία, να το ξεχάσουν» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προανήγγειλε, δε ότι «θα βρεθούμε μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης σε κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτούς τους άθλιους τακτικισμούς της τελευταίας στιγμής. Θα τους καταγγείλουμε και θα απαιτήσουμε, μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, μια καθαρή λύση: Εκλογές. Εκλογές που θα δώσουν νέα, ισχυρή και δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειασθούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από την καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές» είπε ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

Κάνοντας απολογισμό της τετραετούς διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημείωσε ότι: «Το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο εγκαταλείπει τη χώρα σε συνθήκες πολύ χειρότερες απ' ό,τι το 2014 και σε απόσταση από κάθε άλλο κράτος που έζησε προγράμματα. Χωρίς πρόσβαση στις αγορές με λογικά επιτόκια. Φορτωμένη με δύο αχρείαστα μνημόνια και με "κληρονομιά" κόστος πλέον των 100 δισ. ευρώ. Χωρίς ρευστότητα και υγιείς τράπεζες, με τεράστιο ιδιωτικό χρέος. Με την κοινωνία δηλητηριασμένη από τον διχασμό, τον κυνισμό και τη χυδαιότητα. Γιατί το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο οικονομικό και πολιτικό, αλλά και ηθικό. Το δήθεν "ηθικό πλεονέκτημα" έχει γίνει κουρέλι από τα σκάνδαλα και τη "διαπλοκή αλά ΣΥΡΙΖΑ"» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τον απολογισμό της δικής του ηγεσίας, καθώς συμπληρώνονται αύριο τρία χρόνια, ανέφερε ότι: «Απέναντι σ' αυτή την ηθική και πολιτική παρακμή, υπάρχει απάντηση. Η αναγεννημένη και ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Μια από τις μεγαλύτερες σήμερα, κεντροδεξιές δυνάμεις της Ευρώπης. Με κομματική ιεραρχία εκλεγμένη απ' τη βάση της. Με οικονομική αυτοτέλεια χάρη στην προσφορά των μελών της. Με τρία ανοιχτά συνέδρια και εκατοντάδες ημερίδες και πανελλαδικές εξορμήσεις στο ενεργητικό της. Με νέα στελέχη στις τάξεις της μέσα από τον συνδυασμό ενότητας και ανανέωσης. Και εξοπλισμένη με ένα συνεκτικό, μελετημένο και κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα. Η Ν.Δ. είναι ένα ανοικτό σε όλους τους πολίτες κόμμα. Είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, που ενώνει τους Έλληνες και απλώνεται από την παραδοσιακή δεξιά μέχρι τα όρια της δημοκρατικής αριστεράς, για να μιλήσω με παλαιούς όρους» είπε. «Θέλουμε να γεφυρώσουμε τα ρήγματα που άνοιξε η κρίση και βάθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Να ζωντανέψουμε και πάλι την ατμομηχανή της ελληνικής κοινωνίας, τη μεσαία τάξη και την ατομική προσπάθεια για πρόοδο. Με τη φιλοδοξία η κάθε γενιά να παραδίδει μία καλύτερη χώρα στην επόμενη» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα εφαρμόσει αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, εξήγγειλε επίδομα 2.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι για κάθε ένα παιδί που θα φέρει στον κόσμο, ελεύθερη πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 πολίτες και αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. «Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη εκλογική νίκη. Αυτή η σύνθεση μεταξύ των παραδοσιακών μας στελεχών και των νέων στελεχών θα αποτυπωθεί και σύντομα στα ψηφοδέλτιά μας» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, απηύθυνε προσκλητήριο επιστροφής στα στελέχη που έχουν αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ έκανε άνοιγμα και στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. «Φτάνει πια, καιρός για πολιτική αλλαγή» τόνισε. «Είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, πανέτοιμοι. Πάμε μαζί να κάνουμε το 2019 τη χρονιά της μεγάλης εκλογικής επιτυχίας, τη χρονιά της αναγέννησης της πατρίδας μας, τη χρονιά της αναγέννησης της Ν.Δ.» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας να μην υποτιμηθεί «ένα σύστημα εξουσίας που έκανε τα πάντα να έρθει στην εξουσία και θα κάνει το ίδιο για να παραμείνει σε αυτή». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλωσόρισε τα νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Όπως είπε, οι περισσότεροι από τους μισούς, το 55%, συμμετέχουν σε αυτήν για πρώτη φορά, «κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή μας για ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας με νέα στελέχη που δίνουν οξυγόνο στην παράταξή μας».

Επίσης, ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη στον Λευτέρη Αυγενάκη, στη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.: «Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε όλοι μαζί για μία δυνατή φιλελεύθερη ελεύθερη Ελλάδα», δήλωσε ο γραμματέας της Ν.Δ.

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, που προέκυψε από το 12ο Συνέδριο του κόμματος, ξεκίνησε με την ανανέωση της εμπιστοσύνης στον γραμματέα της, Λευτέρη Αυγενάκη. Καθώς, μάλιστα, δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα, ο κ. Αυγενάκης εξελέγη ομόφωνα. Ο κ. Αυγενάκης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του οργάνου, είπε ότι «είμαστε εδώ για να δουλέψουμε όλοι μαζί για μία δυνατή φιλελεύθερη ελεύθερη Ελλάδα. Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση σταθερότητας, ασφάλειας και δικαιοσύνης με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ