2019-01-11 10:42:24
Φωτογραφία για Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Η στήριξη της Ελλάδας ενίσχυσε το προφίλ σας
Η πορεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι πλέον δεδομένη και εσείς στηρίξατε τη χώρα πολλαπλώς στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος υποδεχόμενος την Α. Μέρκελ. Η στήριξη της Ελλάδας ενίσχυσε και το δικό σας ηγετικό προφίλ. Ενισχύσατε την Ε.Ε. και τη συνοχή της. Η φυσιογνωμία της Ευρώπης δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα, τόνισε.

Υπογράμμισε πως οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας είναι πολύ καλές, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις. Μένω μόνο στην πάγια θέση της Ελλάδας για το κατοχικό δάνεια και τις αποζημιώσεις οι οποίες είναι νομικώς ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες.

Ο ΠτΔ τόνισε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει από την άνοδο των ακροδεξιών μορφωμάτων και ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την Ευρώπη και την πορεία. Στις ευρωεκλογές που έρχονται πρέπει όλοι να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε την Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η Ευρώπη χρειάζεται να ενισχύσει τον πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας. Σε αυτό το πλαίσιο οι χώρες πρέπει να δείχνουν αλληλεγγύη μεταξύ τους, ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη στάση της Καγκελαρίου στο μεταναστευτικό. Ανέφερε ακόμη ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ξεχωρίζοντας το ρόλο του ESM αλλά και του Eurogroup ως πυλώνων που θα ενισχύσουν την σταθερότητα και την ανάπτυξη στην Ε.Ε.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ