2019-01-11 12:56:16
Φωτογραφία για Mήνυμα Γιούνκερ για το Σκοπιανό
Το μήνυμα ότι η Ε.Ε. και τα Δυτικά Βαλκάνια δεν μπορούν να περιμένουν την ευρωπαϊκή τους προοπτική για άλλα 10 χρόνια και πως όλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, πρέπει να «πράξουν αυτό που τους καλεί η ιστορία να κάνουν», έστειλε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ, μιλώντας στον Τύπο στο Βουκουρέστι, μετά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων και της Ρουμανικής Κυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις τόσο στην πΓΔΜ, όσο και την Ελλάδα σε σχέση με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σχετικά με το ενδεχόμενο αποτυχίας και την  κατάρρευση της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής, ο Πρόεδρος Γιούνκερ επεσήμανε τις  «θαρραλέες κινήσεις των δύο Πρωθυπουργών» για την επίτευξη της Συμφωνίας και κάλεσε όλους τους παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να «πράξουν αυτό επιτάσσει η Ιστορία». 

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εξήρε τις προσπάθειες των δύο Πρωθυπουργών Ελλάδας και Σκοπίων λέγοντας ότι σπάνια δύο πρωθυπουργοί αναλαμβάνουν μια τόσο μεγάλη ευθύνη.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ