2019-01-13 21:21:52
Φωτογραφία για Εφιάλτης η Ξάνθη για τον Παναθηναϊκό
Κρίμα! Μόνο αυτό μπορεί να πει κάποιος βλέποντας την τρομερή εμφάνιση που έκαναν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη στο δεύτερο ημίχρονο! Οι «πράσινοι» μετά το κακό πρώτο μέρος έπαιξαν... μπαλάρα κι έκαναν την ανατροπή αλλά ο νόμος του ποδοσφαίρου έμελλε να τους επιβεβαιωθεί με τον πιο σκληρό τρόπο.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πετύχει όχι απλά τρίτο, αλλά τέταρτο και πέμπτο γκολ αλλά δεν το έκανε, χάνοντας ένα... τσουβάλι ευκαιρίες μέχρι να έρθει το σοκ του 94ου λεπτού. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν μετά το κόρνερ που κέρδισε η Ξάνθη κι ο Μαυρομάτης τράβηξε τον Κάστρο, κάνοντας του ένα ανόητο πέναλτι. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων βρήκε στόχο από την άσπρη βούλα κι έτσι η Ξάνθη απέδρασε με τον βαθμό το... τελευταίο δευτερόλεπτο, καθώς αμέσως μετά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη. Έτσι η Ξάνθη γίνεται "εφιάλτης" για τον Παναθηναϊκό που για...τέταρτη χρονιά δεν μπορεί να την νικήσει στην έδρα του
. Οι παίκτες του Δώνη μπήκαν με διάθεση να επιβάλουν το παιχνίδι τους κι έτσι είχαν την κατοχή στα πρώτα λεπτά. Η αδυναμία να παράγουν τελικές, επέτρεψε σταδιακά στην Ξάνθη να ισορροπήσει το ματς και να γίνει απειλητική. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των «πράσινων» να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους, άνοιξαν το σκορ στο 19ο λεπτό. Ο Καντά έπιασε μονοκόμματο σουτ στο όριο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κάστρο και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε του ημιχρόνου, γινόταν πιο πιεστικός. Το πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, όμως, παρέμεινε «αγκάθι» κι έτσι η Ξάνθη κατάφερε να σταθεί καλά, ούσα μάλιστα κι επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» είχαν μόλις δύο τελικές στο πρώτο μέρος, με τη μια να είναι το πολύ ωραίο σουτ του Μπουζούκη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Ζίβκοβιτς, όμως, ήταν σε σωστή θέση κι έδιωξε την μπάλα με γροθιές. Η αλήθεια είναι ότι βάσει της εικόνας που είχε στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να βελτιώσει πολλά στην επανάληψη, κάτι που κατάλαβαν καλά οι παίκτες του Δώνη! Οι «πράσινοι» ήταν... άλλη ομάδα στο δεύτερο μέρος ή πιο σωστά ήταν η ομάδα που θαυμάσαμε στον πρώτο γύρο! Κάπως έτσι η ισοφάριση ήρθε άμεσα, με την μπάλα μετά τη σέντρα του Ινσουά να φτάνει στο δεύτερο δοκάρι στον Μπουζούκη, ο οποίος έπιασε ένα πολύ ωραίο αριστερό σουτ κι έκανε το 1-1! Το ματς απέκτησε έναν φρενήρη ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να έχει κλείσει στην περιοχή της την Ξάνθη και να χάνει απίστευτες ευκαιρίες, με τον Δώνη να μην μπορεί να νικήσει τον Ζίβκοβιτς από τη μικρή περιοχή! Στο 68' ο Δώνης είδε αυτή τη φορά τον Σιλά να διώχνει την μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή αλλά στο... ριμπάουντ ήταν ο Κολοβέτσιος, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έκανε την ανατροπή για το «τριφύλλι», το οποίο συνέχισε να παίζει με... τέρμα το γκάζι! Ο Κάτσε έπιασε τρομερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 75', με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς, ο οποίος απέτρεψε το γκολ και στο τετ-α-τετ του Μακέντα, πέντε λεπτά αργότερα. Ο νόμος του ποδοσφαίρου έμελλε τελικά να επιβεβαιωθεί με τον πιο σκληρό τρόπο για τους «πράσινους», οι οποίοι έχασαν τη νίκη, λόγω ενός χαζού πέναλτι στο τελευταίο... δευτερόλεπτο του αγώνα.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ