2019-01-14 09:42:28
Φωτογραφία για Πες μου πού πονάς, να σου πω τι τσάι θα πιεις!
Είσαι από τους ανθρώπους που δεν τρέχεις με το παραμικρό να πάρεις φάρμακα και θέλεις να αντιμετωπίζεις διάφορα προβλήματα με φυσικό τρόπο;

Καλά κάνεις! Στο πλευρό σου στέκεται και η Thais Barca de Moraes, μια διατροφολόγος που έχει ειδικευτεί στη φυτοθεραπεία και ξέρει να σου πει ποιο τσάι είναι ιδανικό για κάθε είδους πόνο. Φυσικά, το να πίνεις μέρα νύχτα τσάι για να προλάβεις κάποιες καταστάσεις, δεν είναι η καλύτερη λύση, καθώς καλό είναι να το πίνεις σε έκτακτες καταστάσεις που αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα και όχι σε καθημερινή βάση.

Ας ξεκινήσουμε με το στομαχόπονο. Αν παράφαγες χθες το βράδυ, η μένταείναι η απάντηση στο πρόβλημά σου. Η μέντα έχει αντιφλεγμονώδεις δράσεις και μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους του στομάχου.

Αν το πρόβλημά σου είναι πιο σοβαρό και δεν έχεις έναν απλό στομαχόπονο, για παράδειγμα υποφέρεις από γαστρίτιδα, τότε το τσάι που πρέπει να πιεις είναι espinheira santa. Μειώνει την παραγωγή οξέων στο στομάχι και έτσι βοηθάει στην καταπολέμηση του προβλήματος.


Αν υποφέρεις από αϋπνίατότε η λύση για σένα είναι το mulungu. Αυτό το βότανο μπορεί να σε κάνει να κοιμηθείς σαν πουλάκι. Επίσης, μπορείς μέσα στο mulungu να προσθέσεις λεμόνι, χαμομήλι και φρούτα του δάσους, αν θέλεις. Βάλε 1 κ.σ. από το κάθε υλικό για να φτιάξεις ένα τσάι και να το πιεις μια ώρα πριν πέσεις για ύπνο.

Για να δώσεις ώθηση στο μεταβολισμό σου και να τον κάνεις να λειτουργεί πιο γρήγορα και να καίει περισσότερες θερμίδες, το τσάι που πρέπει να πίνεις είναι το πράσινο. Η Patricia Cruz, από την άλλη, επίσης διατροφολόγος, προτείνει το mate tea, το οποίο περιέχει καφεΐνη που ενεργοποιεί το μεταβολισμό και καίει το λίπος.

Αν το πρόβλημά σου είναι το άγχος και το στρες, τότε θα πρέπει να πιεις τσάι με φύλλα από φρούτα του δάσους, ενώ και το χαμομήλι μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Για να καθαρίσεις το σώμα σου από τοξίνες και να κάνεις μια καλή αποτοξίνωση, τότε θα πρέπει να πιεις boldo.

Για να βάλεις σε κίνηση το έντερό σου, αν έχεις πρόβλημα με αυτό, μπορείς να προτιμήσεις το μαύρο τσάι ή και το τσάι μέντας.

Πήγαινε, λοιπόν, σε ένα κατάστημα που πουλάει τσάι και έχει πολλές ποικιλίες τσαγιού και πάρε όλα τα παραπάνω. Έτσι, σε περίπτωση ανάγκης θα τα έχεις πρόχειρα για να κάνεις τη δουλειά σου και να λύσεις το πρόβλημά σου.

Πηγή: Emily Vagia - keepup.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ