2019-01-14 14:16:41
Φωτογραφία για Κύμα φυγής νοσοκομειακών γιατρών λόγω συνταξιοδότησης από την αρχή του χρόνου
Μαζικό κύμα φυγής εκατοντάδων νοσοκομειακών γιατρών λόγω συνταξιοδότησης φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην διαύγεια του Υπ. Υγείας.

ygeionomikoi.gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία μόνο το τελευταίο 20ημερο σχεδόν 200 νοσοκομειακοί γιατροί έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους λόγω εξάντλησης του ορίου ηλικίας. Είναι προφανές ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά αφού οι αποφάσεις αυτές καθυστερούν να δημοσιευτούν γεγονός που δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στη στελέχωση των Νοσοκομείων σε γιατρούς.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των νοσοκομειακών γιατρών έχουν επισημάνει έγκαιρα ότι το ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία είναι «γηρασμένο» αφού ένα μεγάλο μέρος είναι προσωπικό που εντάχθηκε στα Νοσοκομεία με την έναρξη εφαρμογής του ΕΣΥ.

Αντί αυτός ο παράγοντας να ληφθεί υπόψιν από τις κυβερνήσεις για αρκετά χρόνια δυστυχώς δεν υπήρξαν προκηρύξεις που να καλύπτουν τόσο τα κενά που υπήρχαν όσο και αυτά που πρόκειται να δημιουργηθούν. Αντίθετα επιλέχτηκε, λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων, η τακτική της κάλυψης ενός μικρού μέρους των θέσεων με προσωρινό προσωπικό (επικουρικοί γιατροί).


Συνδικαλιστικά στελέχη στα νοσοκομεία τόνιζαν ότι οι συνταξιοδοτήσεις αυτές θα επιτείνουν τα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και θα έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία κλινικών και εργαστηρίων.

Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας πιστή στις μνημονιακές δεσμεύσεις για την αυτή την αρνητική εξέλιξη σφυρίζει αδιάφορα και συνεχίζει να «βουλώνει τρύπες» με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών. Αντίθετα οι προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις γίνονται με ρυθμούς χελώνας και με το σταγονόμετρο. Αντίστοιχη πολιτική ακολουθείται από την κυβέρνηση και για τα κενά που υπάρχουν και στις ειδικότητες του υπόλοιπου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Ο κίνδυνος να υπάρξουν σοβαρές δυσλειτουργίες στις μονάδες υγείας, εξαιτίας της μαζικής φυγής αυτού του προσωπικού, είναι υπαρκτός.

Απαιτείται αυτή την ώρα ένα μεγάλο πανυγιειονομικό μέτωπο που με τους αγώνες του να σπάσει τους μνημονιακούς περιορισμούς και να διεκδικήσεις την κάλυψη με μόνιμες προσλήψεις όλων των λειτουργικών κενών που υπάρχουν σε προσωπικά στα Νοσοκομεία και γενικότερα στις μονάδες υγείας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ