2019-01-15 11:14:07
Φωτογραφία για Δ.ΜΑΡΚΟΥ - Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση των έργων, που ξεκινήσαμε το 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα χρόνια προσδιόρισε ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου.

Στον ιστότοπο aftodioikisi.gr, που ασχολείται με τις εξελίξεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης,παραχώρησε συνέντευξη ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου. Στη συνέντευξή του προσδιόρισε ως βασική συνισταμένη του έργου της Δημοτικής Αρχής, την ολοκλήρωση του έργου που ξεκίνησε το 2014 και για το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχουμε καταβάλει μία προσπάθεια για να καταλήξουμε σε ώριμες μελέτες έργων, ώστε να χρηματοδοτηθούν για να υλοποιηθούν». Έργα τα οποία, όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή εξελίσσονται και ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ.

Κατά τη συζήτηση τόνισε, ότι τα γραφειοκρατικά προβλήματα δεν επιτρέπουν την άμεση παρακολούθηση της εξέλιξης ενός έργου, αφού «το 80% της υλοποίησης του, αφορά τις διαδικασίες πριν την κατασκευή και το 20% την κατασκευή του».


Ιδιαίτερος λόγος έγινε για την Αποχέτευση, τις Πράξεις Εφαρμογής στην Αρτέμιδα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και τα έργα υποδομής που θα ακολουθήσουν ανά γειτονιά. «Αυτές οι τρεις στοχεύσεις αποτελούν τις προτεραιότητες που θα αλλάξουν τη μορφή της πόλης» δήλωσε εμφατικά ο κ. Μάρκου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Δήμαρχος δε δίστασε να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παρεμβάσεων αυτών, τοποθετώντας το μέχρι το 2023 για την Αποχέτευση, ενώ σε ό,τι αφορά στις Πράξεις Εφαρμογής του παραλιακού μετώπου, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, προσδιόρισε στα δύο -περίπου- χρόνια την ολοκλήρωση της μελέτης και κατόπιν την υλοποίησή της.

Μάλιστα, έθεσε ως προσωπικό του στοίχημα την αναβάθμιση της Αρτέμιδος, ώστε να γίνει κανονική πόλη, παρότι αυτή τη στιγμή έχει πανελλαδικά τη δεύτερη θέση στον αριθμό αυθαιρέτων στην επικράτειά της.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία των προτεραιοτήτων αυτών, που στοχεύουν στην ανάπτυξη της περιοχής και στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων των Σπάτων και της Αρτέμιδος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μαρία Φουρκιώτη
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ