2019-01-15 13:18:40
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Αυγή νέας εποχής για τη χώρα
Το Γενάρη του 2015 ο ελληνικός λαός έκανε την ιστορική επιλογή να εμπιστευτεί σε μια νέα κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, να ανασυγκροτήσει την οικονομία σε στέρεες βάσεις και να στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ανοίγοντας τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Όπως είπε, το 2015 η κυβέρνηση αναγκάστηκε με τον δύσκολο συμβιβασμό που επέλεξε, να κάνει ένα βήμα πίσω για να μπορεί σήμερα να κάνει πολλά βήματα μπροστά. «Οι εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, όταν ζητήσαμε από το λαό να συνεχίσουμε τη τη δύσκολη συμφωνία ήταν η πιο κομβική στιγμή. Μια πολιτική επιλογή ευθύνης και θάρρους που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε το σθένος να αναλάβει».

«Σε δέκα μέρες από σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την 25η του Γενάρη 2015, μια μέρα που ο τόπος έζησε μια μεγάλη πολιτική ανατροπή» σημείωσε. Πρόσθεσε ακόμη ότι η πολιτική αυτή αλλαγή «δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία αλλά ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βίωσε η πατρίδα μας» και κυρίως «της διαχείρισης της κρίσης από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών που είχαν σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στην πολιτική χρεοκοπία».


Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τρία δύσκολα χρόνια και τέσσερις αξιολογήσεις αλλά και την προσφυγική κρίση που ανέκυψε. Σήμερα, μετά τις δυσκολίες και τα λάθη που μπορεί να έγιναν, δεν υπάρχει αμφιβολία σε κανέναν, ότι η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα. «Η αυγή του 2019 είναι η αυγή μιας νέας εποχής γιατί κόντρα στις Κασσάνδρες πετύχαμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια», τόνισε.

Ήρθαμε εμείς οι «ερασιτέχνες» πολιτικοί και καταφέραμε τους καλύτερους δυνατούς όρους για την οικονομία και την κοινωνία, συνέχισε ο Πρωθυπουργός. Τόνισε ότι η χώρα είναι εξασφαλισμένη ως το 2020 με το μαξιλάρι ρευστότητας. Και αυτό το πετύχαμε κρατώντας την κοινωνία όρθια.

Ειδική αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στα κοινωνικά μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Μίλησε επίσης για τις προσπάθειες που έγιναν για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς και δήλωσε ότι κινήθηκε με ένα μόνο γνώμονα: Να κρατηθεί η κοινωνία όρθια, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της πολιτικής να λύνει προβλήματα με γνώμονα τα συμφέροντα των πολλών.

«Ζητώ με ευθύνη και σοβαρότητα την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτή την κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια και μπορεί να ανοίξει δρόμους προοπτικής για τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την διαφωνία του με την επιλογή του Πάνου Καμμένου να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, δηλώνοντας όμως ότι σέβεται την επιλογή του. «Η διαφωνία του Καμμένου με εμένα με την κυβερνητική γραμμή στο ζήτημα της σύνθετης ονομασίας τον οδήγησε να φύγει από την κυβέρνηση και να αποσύρει τη στήριξή του. Το είπα και στον ίδιο, θα το πω και δημόσια: Θεωρώ ότι κάνει λάθος, δεν θεωρώ ότι πράττει σωστά, ούτε θεωρώ ότι η επιλογή αυτή ήταν αναπόφευκτη. Πιστεύω ότι μπορούσε να διατηρήσει τη διαφορετική του άποψη χωρίς να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση χωρίς να την καταψηφίσει. Θα σεβαστώ όμως παρά την έντονη διαφωνία την επιλογή του» είπε.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ