2019-01-15 17:45:51
Φωτογραφία για Φθιώτιδα: Βραβεύτηκε ο Αστυνομικός που έσωσε ζωές
Είχε οδηγήσει για 100 χιλιόμετρα αντίθετα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, προστατεύοντας τα διερχόμενα οχήματα και τους επιβάτες τους από επικίνδυνο οδηγό. Βραδιά βραβεύσεων

αστυνομικών που επέδειξαν ιδιαίτερο θάρρος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και για τη συνολική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, ήταν  αυτή που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 το βράδυ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην αίθουσα της Λυρικής Σκηνής.

Τίτλος της εκδήλωσης «Ελληνική Αστυνομία: Χθες - Σήμερα - Αύριο».

Βραβεύτηκαν από κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση αστυνομικοί που διακρίνονται για την κατάρτισή τους, την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους, την απόδοσή τους, αλλά το ζήλο στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας προτάθηκε και βραβεύτηκε ο Αρχιφύλακας Λάμπρος Βασιλάκος που υπηρετεί στο Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Φθιώτιδας.


Στην επόμενη φωτογραφία είναι ο Αρχιφύλακας Λάμπρος Βασιλάκος, που βραβεύτηκε, με τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς, Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα.

Σύμφωνα με την απόφαση της ειδικής τριμελούς επιτροπής που συγκροτήθηκε για να αποφασίσει ποιος αστυνομικός θα βραβευθεί, ο συγκεκριμένος Αρχιφύλακας διακρίνεται για την εργατικότητα, την απόδοση, τη συνέπεια και την ακεραιότητα τον χαρακτήρα του.

Είναι επίσης επαγγελματικά καταρτισμένος και έχει άριστες σχέσεις με συναδέλφους και φορείς.

Το βασικότερο όμως στοιχείο που πρόκρινε τον Αρχιφύλακα Βασιλάκο έναντι των υπολοίπων άξιων συναδέλφων του, ήταν το περιστατικό με το αυτοκίνητο που εισήλθε στις 5 Μαρτίου 2018 στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, κατευθυνόμενο με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς Αθήνα.

Ο Αρχιφύλακας Βασιλάκος επιδεικνύοντας εξαιρετικό θάρρος και αυτοθυσία κινήθηκε οδηγώντας υπηρεσιακό όχημα ομοίως στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Προπορεύθηκε του ανεξέλεγκτου αυτοκινήτου για την ανάσχεσή του και για απόσταση περίπου εκατό (100) χιλιομέτρων τον αυτοκινητοδρόμου και ενημέρωνε τους έκπληκτους λοιπούς οδηγούς που χρησιμοποιούσαν την οδό, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί σύγκρουση και τραυματισμός (θανάσιμος ή μη) άλλων ατόμων.

Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά για εκείνον είχε δίπλα του πολλούς καλούς συναδέλφους, όπως τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Α/Δ Μιχαήλ Τσάτση, τον Διοικητή του, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Νίκο Δημόπουλο, (πάνω φώτο) και τον Πρόεδρο της ΕΑΣΥΦ Νίκο Τριανταφύλλη και φυσικά τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα (επόμενη φώτο).

Επίσης ο Αρχιφύλακας Λάμπρος Βασιλάκος, συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μάρια, την 9χρονη κόρη του Κώνσταντίνα και την αδελφή του Ελένη, που υπερήφανοι παρακολούθησαν την βράβευση του δικού τους ανθρώπου.

Σημειώνουμε ότι η εκδήλωση πραγματοποίησε μία ιστορική αναδρομή της εξέλιξης της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσιάζοντας το σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος, καθώς και τη μελλοντική προοπτική του.

Παραβρέθηκε το σύνολο της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ..

lamiareport.gr
_
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ