2019-01-18 07:48:43
Φωτογραφία για Οι εθελοντές του 251 ΓΝΑ!
Συνηθίζουμε να προβάλουμε, πολλές φορές σε υπερβολικό βαθμό, όλα τα κακώς κείμενα στον τόπο μας, τα οποία φυσικά δεν είναι και λίγα. Αντιθέτως είμαστε φειδωλοί στην προβολή, στην

παρουσίαση των καλών, των ωραίων πραγμάτων και των επιτυχιών που σημειώνονται σε όλη την επικράτεια. Και ευτυχώς είναι αρκετά. Άσχετα αν δεν τα μαθαίνουμε , δεν τα γνωρίζουμε.

Αυτή η επαναλαμβανόμενη πρακτική επιβεβαιώνει την διδαχή ,υπό μορφή ανεκδότου ,του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου “να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα”.

Ένα από τα βασικά ελαττώματα μας σαν έθνος είναι ο άφατος εγωισμός μας που δεν μας επιτρέπει να νιώσουμε τη χαρά της επιτυχίας του άλλου, να εκτιμήσουμε την καλοσύνη και την ομορφιά γύρω μας. Το ελάττωμα μας αυτό, βέβαια, μας βοηθάει να επιτύχουμε, να διακριθούμε όπου κι αν βρεθούμε εκτός των εδαφικών ορίων της πατρίδας μας.

Με τις σκέψεις αυτές δεν μπορεί κανείς να μην θαυμάσει, να μην εξάρει το έργο των εθελοντών του Νοσοκομείου Αεροπορίας 251.Για όσους δεν το γνωρίζουν το Νοσοκομείο αυτό, πέρα από τους άριστους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του διαθέτει υπερσύγχρονη τεχνολογία και  αξιοθαύμαστους εθελοντές
. Άνθρωποι που υπηρέτησαν στην Πολεμική Αεροπορία μας ,μετά την συνταξιοδότηση τους , αναλαμβάνουν καθήκοντα εθελοντών και εθελοντριών στο Νοσοκομείο. Φροντίζουν με ζήλο , αγάπη και αυτοθυσία τους πάσχοντες που τους έχουν ανάγκη. Ο άνθρωπος που υποφέρει χρειάζεται την αγάπη, το χάδι την στοργή και την φροντίδα που θα του απαλύνει τον πόνο.  Οι εθελοντές από το περίσσευμα της καρδιάς τους , προσφέρουν αυτό το θεάρεστο έργο χωρίς να έχουν την παραμικρή υποχρέωση. Η ψυχή τους είναι γεμάτη αγάπη για τον συνάνθρωπο και αυτό το εκφράζουν καθημερινά με το άπλετο χαμόγελο τους.

Η λέξη συγχαρητήρια, μπράβο και τα συναφή  είναι αδύναμες για να εκφράσουν τον θαυμασμό για το έργο τους.  Μοναδική τους ανταμοιβή η αγάπη και η ευγνωμοσύνη του αρρώστου που φρόντισαν  σαν να ήταν δικός τους άνθρωπος.

Λίγοι ίσως τους γνωρίζουν. Κυκλοφορούν αθόρυβα στους διαδρόμους και τρέχουν δίπλα σε αυτόν που έχει ανάγκη ψυχικής ή σωματικής υποστήριξης. Σε κάποιες προηγμένες χώρες, οι πολίτες υποχρεώνονται να προσφέρουν κοινωνικό έργο ως ποινή για κάποια μικρά αδικήματα που διέπραξαν. Οι δικοί μας εθελοντές σπεύδουν αυθόρμητα, χωρίς κανέναν εξαναγκασμό να βοηθήσουν. Αυτή είναι η ομορφιά, αυτή είναι η λεβεντιά των Ελλήνων. Μακάρι να τους μιμηθούν και άλλοι, γιατί ο ανθρώπινος πόνος χρειάζεται αγάπη και ζεστή αγκαλιά.

militaire.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ