2019-01-19 12:28:17
Φωτογραφία για Γνωρίστε τη διατροφική αξία του κουνουπιδιού
Δε θα λέγαμε ότι ανήκει στα «αγαπημένα» λαχανικά, καθώς η χαρακτηριστική του οσμή αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την κατανάλωσή του από μικρούς και μεγάλους.

Ο λόγος, για το κουνουπίδι, ένα μέλος της «οικογένειας» των κραμβοειδών ή σταυρανθών λαχανικών, που αξίζει μια θέση στο διαιτολόγιό μας, χάρη στην υψηλή διατροφική του αξία και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, το κουνουπίδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και δρα ως φυσικό αντιοξειδωτικό, εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς για τον οργανισμό ελεύθερες ρίζες.

Παράλληλα, είναι πηγή φυτικών ινών και περιέχει σημαντικά ποσά φυλλικού οξέος, βιταμίνης Β6, βιταμίνης Κ, καλίου, φωσφόρου και μαγγανίου. Από την άλλη, το κουνουπίδι περιέχει και πλήθος ευεργετικών φυτοχημικών συστατικών, όπως οι γλυκοσινολάτες, που έχει φανεί ότι ασκούν αντικαρκινική δράση και συμβάλλουν στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα και του παχέος εντέρου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ