2019-01-20 01:57:43
Φωτογραφία για Μπαργιώτας: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις Μονάδες Εντατικής
Newsroom Healthmag.gr

Καταγγέλλει την κυβέρνηση για μη αξιοποίηση των κλινών του ιδιωτικού τομέα

Έντονη αντίδραση από τον βουλευτή Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστα Μπαργιώτα προκάλεσε ο θάνατος δύο ανθρώπων από τη γρίπη, λόγω έλλειψης κλινών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σε δήλωσή του επισήμανε τα εξής: «Δύο άνθρωποι είναι ήδη νεκροί, πριν καλά - καλά αρχίσει η έξαρση των λοιμώξεων. Όταν, πριν από μερικές ημέρες επισημαίναμε στη Βουλή πως σε περίπτωση επιδημίας τα διαλυμένα από την εγκατάλειψη νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, ελπίζαμε πως θα διαψευστούμε. 

Δυστυχώς, η κατάσταση έχει φτάσει σε απελπιστικό σημείο: άνθρωποι διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός εντατικών -ελλείψει διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ- με προφανή κίνδυνο για τη ζωή τους. Οι δύο ασθενείς από το νοσοκομείο Ζακύνθου, που έχασαν τη ζωή τους, περιμένοντας επί ημέρες να ελευθερωθεί κρεβάτι σε μία ΜΕΘ, είναι η απόδειξη της κατάντιας του συστήματος υγείας μιας χώρας που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή
. Είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας του κ. Πολάκη να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Είναι το αποτέλεσμα μιας ιδεοληπτικής κυβέρνησης που αρνείται να αξιοποιήσει τα 350 κρεβάτια ΜΕΘ, που διαθέτουν ιδιωτικές κλινικές, ακόμη και σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πρόσφατη καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία στις 10/01/2019 στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονταν 45 διασωληνωμένοι ασθενείς. Σήμερα λειτουργούν 450 κλίνες ΜΕΘ και οι 150 είναι κλειστές, αν και εξοπλισμένες.

Το νοσοκομείο Ζακύνθου διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με έξι κλίνες, αλλά είναι κλειστή. Παρόλο που έχει παραδοθεί από το 2012, δεν υπάρχει το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κλειστή παραμένει η ΜΕΘ και στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Τα μηχανήματα σκουριάζουν, ενώ άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι. Την ίδια στιγμή, ο κ. Πολάκης εξακολουθεί να εξαγγέλλει προσλήψεις αραδιάζοντας αριθμούς. 

Αλήθεια, τι έγινε η περίφημη λίστα και το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης για το οποίο περηφανευόταν πέρυσι στη Βουλή; 

Πως αιτιολογεί τώρα την απόφαση της αφαίρεσης της διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ από την επιχειρησιακή δυνατότητα του ΕΚΑΒ και της μεταφοράς της στο ΕΚΕΠΥ; 

Αντί να στελεχώσει τις κενές ΜΕΘ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να λύσει οριστικά το πρόβλημα της μεγάλης λίστας αναμονής, προ μηνών το Υπουργείο παραχώρησε το κλινικό έργο σε έναν μη υγειονομικό σχηματισμό υπό τον έλεγχο του Υπουργού. 

Ας μας απαντήσει τώρα ο Αναπληρωτής Υπουργός. 

Έστω και μέσω facebook, κατά την προσφιλή του τακτική! 

Εν τω μεταξύ, μέχρι να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα των ΜΕΘ, στη χώρα αυτή είναι να εύχεσαι να μην αρρωστήσεις!».
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ