2019-01-22 23:59:19
Φωτογραφία για Πρωτοποριακή πρόταση στην Ισπανία για τη λειτουργία του VAR
Από τη φετινή σεζόν ξεκίνησε η χρήση του Video Assistant Referee στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Το ευρέως γνωστό ως VAR έχει ως σκοπό να βοηθάει τον εκάστοτε διαιτητή μιας αναμέτρησης όταν χρειάζεται να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Ωστόσο στην χώρα της Ιβηρικής είναι αρκετές οι ομάδες που έχουν παράπονα από τη νέα τεχνολογία. Πρώτη και… καλύτερη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «βασίλισσα» έχει ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκεια της  Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας για μερικές εις βάρος της αποφάσεις μετά τη χρήση του VAR. Πριν μερικές ημέρες και η Λεγανιές έστειλε επιστολή ζητώντας εξηγήσεις για το γκολ του Σουάρες εναντίον της. Ο λόγος είναι ότι στο τέρμα του Ουρουγουανού ενδεχομένως να έχει προηγηθεί φάουλ του παίκτη της Μπαρτσελόνα στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η ολοένα και αυξημένη μουρμούρα στο ισπανικό πρωτάθλημα για το VAR έχει «αναγκάσει» τους υπεύθυνους να λάβουν τα μέτρα τους
. Ο πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, Κάρλος Βελάσκο Καρβάγιο, ετοιμάζεται να προτείνει κάτι πρωτοποριακό. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ από την Ισπανία, ο Καρβάγιο θα ζητήσει να υπάρχουν στο δωμάτιο του VAR και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές! Σκοπός τους θα είναι να συμβουλεύουν τον διαιτητή, ο οποίος χειρίζεται το VAR όταν υπάρχουν εξαιρετικά επίμαχες φάσεις. Έτσι θα μπορεί να γίνει καλύτερη ερμηνεία των προθέσεων των παικτών στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια η συγκεκριμένη πρόταση παραμένει ακόμη υπό εξέταση από την ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αυτό συμβαίνει, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα λειτουργήσει. Ωστόσο, ο Καρβάγιο θεωρεί πως το νέο μέτρο θα δώσει μια μεγαλύτερη αμεσότητα στις αποφάσεις, ενώ παράλληλα θα τις κάνει και όσο το δυνατόν πιο σωστές.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ