2019-01-23 16:42:46
Φωτογραφία για Φρεγάτες ΜΕΚΟ: Το 2019 η χρονιά - ορόσημο για το deal της αναβάθμισης
Deal, “όχι με το κλειδί χέρι” αλλά με το management δικό του επιδιώκει το Πολεμικό Ναυτικό, να επιτύχει στις διαπραγματεύσεις με τους “μνηστήρες” για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων

φρεγατών ΜΕΚΟ.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά, πηγή που παρακολουθεί από κοντά τις διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες: “εν θα δώσουμε το πρόγραμμα “με το κλειδί στο χέρι”. Δηλαδή πάρτο εσύ, βρες εσύ ναυπηγείο, κάντο, και θα έρθω εγώ να το παραλάβω.” και πρόσθετε εμφατικά: “Ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε ένα πρότζεκτ, που θα το διαχειρίζεται το ναυτικό στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, σε συνεργασία με την εταιρεία.”

Αυτή η στρατηγική επιλογή, με δεδομένες τις περιορισμένες πιστώσεις, θα συμβάλλει και στη συμπίεση του τελικού προϋπολογισμού του προγράμματος. Άλλωστε όπως τόνιζε η ίδια πηγή ενημέρωσης το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει, την τεχνογνωσία, τα στελέχη και την προηγούμενη εμπειρία, και από το πρόγραμμα των υποβρυχίων 214.


Το τρίπτυχο, των συγκεκριμένων παραμέτρων, του δίνου τη δυνατότητα να αναλάβει την επίβλεψη, το συντονισμό και την υλοποίηση του σχεδίου εκσυγχρονισμού των τεσσάρων φρεγατών.

“Εμείς πιστεύουμε στο προσωπικό μας. Έχουμε ικανότητες, δυνατότητες και νομίζω θα το πετύχουμε. Όμως δεν μπορούμε να καθυστερούμε άλλο. Το ΓΕΕΘΑ το έχει καταλάβει. Εμάς, δική μας δουλειά, του ναυτικού δουλειά είναι να περιορίσουμε τα κόστη και να πάμε στα κόστη, στο ποσό που μας διαθέτει το ΓΕΕΘΑ.” ανέφερε η ίδια πηγή.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης στόχος είναι μέσα στο 2019 να υπογραφούν οι σχετικές συμφωνίες και από το 2020, να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος. Βάσει αυτού του σχεδιασμού, το αργότερο έως το 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των Φ/Γ ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ, ΨΑΡΑ, ΣΑΛΑΜΙΣ.

onalert.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ