2019-01-23 18:33:59
Φωτογραφία για Θ. Τοσουνίδης: Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε τα όπλα
Δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, με αφορμή την αποδοχή, όπως είπε, από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης της συνταγματικότητας του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τον κ. Τοσουνίδη: «Κατέθεσε τα όπλα ο κ. Μητσοτάκης, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ δέχθηκαν τη συνταγματικότητα του Προσυμφώνου των Πρεσπών».

«Η Ένσταση Αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό μέσο, το οποίο μπορούσε να σταματήσει την παράδοση του όρου "Μακεδονία", διότι σύμφωνα με το άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής, απαιτείτο μόνο πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μειοψηφούσε», σημείωσε.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «Ο κ. Μητσοτάκης "ασέλγησε" πολιτικά πάνω στο σώμα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων με την απόφασή του να δεχθεί ως συνταγματικό το Προσύμφωνο των Πρεσπών, ίσως γιατί προτιμάει, υποκρινόμενος τον δήθεν "Μακεδονομάχο", τα αναποτελεσματικά μέσα, όπως αυτό της πρότασης μομφής, όπου απαιτούνται 151 βουλευτές σύμφωνα με το Σύνταγμα».


«Παρόλα αυτά, ενδεχόμενη πρόταση μομφής για το Προσύμφωνο των Πρεσπών οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα την υπερψηφίσουν, ώστε να φανεί η αναποτελεσματικότητα αυτού του κοινοβουλευτικού μέσου, σε αντίθεση με την Ένσταση Αντισυνταγματικότητας, που σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε, αρνούμενος να σταματήσει την παράδοση του όρου "Μακεδονία"», κατέληξε ο κ. Τοσουνίδης.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ