2019-01-23 21:58:23
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Σάκος του μποξ ακόμα μια φορά
Διαβάστε την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών

Καταδικάζουμε τα επεισόδια που προκλήθηκαν την Κυριακή 20/1 στο συλλαλητήριο που έγινε στο Σύνταγμα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Όπως προκύπτει από στοιχεία και οπτικό υλικό, οι ομάδες αυτές που ενορχήστρωσαν τις επιθέσεις απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, με την παρουσία μάλιστα του υπόδικου βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Αποτέλεσμα της λυσμασμένης επίθεσης, ο τραυματισμός 25 συναδέλφων.

 

Σε απάντηση υπήρξε εκτεταμένη χρήση χημικών (κάποια απ’ αυτά ληγμένα!) από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο Σύνταγμα. Ωστόσο, για ακόμα μία φορά στοχοποιείται ο συνάδελφος που εκτελεί κάτω απ’ τις εντολές του κέντρου και ξεχνάμε την πολιτική και φυσική Ηγεσία που είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι κάθε φορά. Δεν μπορούμε να τους τσουβαλιάζουμε όλους, μεταξύ αυτών, τους συναδέλφους που έχουν να ανταποκριθούν σε μια δύσκολη δουλειά, με τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, τα οχτάωρα που γίνονται δωδεκάωρα και παραπάνω, τους προπηλακισμούς, δολοφονικές επιθέσεις,κτλ. Ο συνάδελφος που είναι στο πεζοδρόμιο δεν φεύγει από το σπίτι για να παίξει ξύλο με τον κόσμο που διαδηλώνει για καλύτερους μισθούς, συνθήκες εργασίας για ένα μέλλον πιο ελπιδοφόρο.


 

Όπως είδαμε, ακόμη μία φορά, σε ένα ιδιότυπο σάκο του μποξ μεταξύ κοινωνίας και κυβερνήσεων μετατρέπεται ο εργαζόμενος Έλληνας αστυνομικός. Στη δυσαρμονία μεταξύ λαϊκού αισθήματος και κυβερνητικής πολιτικής είναι ο σάκος αυτός που δέχεται την οργή, το μένος των αντιδρώντων, την εκτόνωση τους και όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται πλήρως, εφαρμόζεται η τακτική του ξύλου, των χημικών για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου. Μην χαλάμε το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια και της επιστροφής στην κανονικότητα.

 

Απαιτούμε να μην μπαίνει η αστυνομία μεταξύ κοινωνίας και κυβέρνησης.

 

Δεν είμαστε σάκος του μποξ και ούτε πρόκειται να το ανεχτούμε άλλο αυτό!

 

Δεν μπορούμε να είμαστε ενάντια στη κοινωνία που είμαστε κομμάτι της. Φτάνει επιτέλους να τραυματίζονται συνάδελφοι γιατί η κάθε κυβέρνηση μας στέλνει να καταστείλουμε τις κοινωνικές πολιτικές αντιδράσεις για να επιβάλλει αυταρχικά την πολιτική της.

 

Τα ειλικρινή περαστικά μας στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν, από τα χτυπήματα των προβοκατόρων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και κουράγιο.

 

 

Πρωτοβουλία Αστυνομικών
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ