2019-01-25 03:06:34
Φωτογραφία για Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» παραμένει στα δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα
Η απόφαση να παραμείνει στην ίδια θέση με πέρυσι θεωρείται"ασυνήθιστη" δεδομένου

ότι ο κίνδυνος πυρηνικής καταστροφές παραμένει το ίδιο εξαιρετικά υψηλός

Το "Ρολόι της Αποκάλυψης" εξακολουθεί να δείχνει δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, εκτιμούν τα μέλη του Συμβουλίου Επιστήμης και Ασφάλειας του περιοδικού Bulletin of the Atomic Scientists, στην ετήσια έκθεσή τους για το πόσο κοντά βρίσκεται ο κόσμος στην απόλυτη καταστροφή.

Οι επιστήμονες παραδέχτηκαν ωστόσο ότι η απόφασή τους να αφήσουν τους δείκτες στην ίδια θέση που βρίσκονταν και πέρσι είναι "ασυνήθιστη" δεδομένου ότι ο κίνδυνος πυρηνικής καταστροφές παραμένει ακόμη εξαιρετικά υψηλός, όπως ήταν και πριν από έναν χρόνο.

Τα μέλη του Συμβουλίου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, εξέφρασαν έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου, μιλώντας ακόμη και για την πιθανότητα να εξαπολύσει κάποια χώρα επίθεση "κατά λάθος".


Όπως επισήμαναν, οι δείκτες του ρολογιού έχουν βρεθεί τόσο κοντά στα μεσάνυχτα μόνο μία φορά στο παρελθόν: το 1953, όταν οι ΗΠΑ και η πρώην Σοβιετική Ένωση πραγματοποιούσαν δοκιμές βόμβας υδρογόνου.

Το Συμβούλιο επανέλαβε επίσης τις ανησυχίες του για την κλιματική αλλαγή, έναν παράγοντα που λαμβάνουν υπόψη τους από το 2007.

Φέτος, το Συμβούλιο ενέταξε στις τάξεις του τον πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν, ο οποίος είχε απευθύνει έκκληση στους πολιτικούς να "ακούν" τους επιστήμονες, ιδίως στα θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή. "Μοιάζουμε σαν τους επιβάτες πάνω στον Τιτανικό που δεν βλέπουν το παγόβουνο μπροστά τους αλλά απολαμβάνουν το δείπνο τους, ακούγοντας μουσική", είπε ο Μπράουν.

Το Συμβούλιο προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή στον κίνδυνο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος και να ενθαρρύνει τον διάλογο για το θέμα
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ