2019-01-27 10:03:03
Φωτογραφία για Πότε έχετε 30 φορές περισσότερες πιθανότητες να γελάσετε
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε τους παρευρισκόμενους του ΟΗΕ να ξεσπάσουν σε γέλια τον Σεπτέμβριο, όταν είπε ότι είχε καταφέρει περισσότερα από "σχεδόν οποιαδήποτε διοίκηση" στην ιστορία της χώρας του.

Ο κ. Τραμπ παραδέχθηκε ότι «δεν περίμενε» αυτή την αντίδραση - αλλά ότι ήταν «εντάξει».Ήταν ένα παράδειγμα των πολλών λόγων, που οι άνθρωποι γελούν και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι επειδή κάποιος είναι ιδιαίτερα αστείος, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC.

Το γέλιο είναι κατά κύριο λόγο μια μορφή «δεσίματος». Είναι 30 φορές πιο πιθανό να γελάσουμε εάν είμαστε με άλλους παρά εάν είμαστε μόνοι μας.

Είναι μια αρχαία, καθολική αντίδραση που δεν περιορίζεται μόνο στους ανθρώπους αλλά και σε πολλά ζωικά είδη, συμπεριλαμβανομένων των πιθήκων και ακόμη και των αρουραίων.

Όταν οι αρουραίοι παίζουν μεταξύ τους, εκπέμπουν ένα ξεχωριστό ήχο που οι επιστήμονες έχουν ερμηνεύσει ως γέλιο. Χρησιμοποιείται ως σήμα ότι παίζουν παρά ότι επιδεικνύουν επιθετικότητα.


Αν οι αρουραίοι εμφανίζουν αυτό το είδος συμπεριφοράς, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το γέλιο με περίπλοκο αλλά και εκλεπτυσμένο τρόπο.

Χρησιμοποιούμε το γέλιο για να κάνουμε και να διατηρούμε κοινωνικούς δεσμούς. Πρόκειται για μια εξωτερική επίδειξη, κατά την οποία κατανοούμε ο ένας τον άλλον και επίσης λειτουργεί για να αποκλείσουμε άλλους που βρίσκονται εκτός της ομάδας μας.

Αυτός ο κοινωνικός και συναισθηματικός έλεγχος κάνει το γέλιο εξαιρετικά ισχυρό, οπότε δεν εκπλήσσει το
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ