2019-01-29 17:24:33
Φωτογραφία για Αγαπητέ Βαγγέλη …. αυτή είναι η ευκαιρία ΟΛΩΝ μας!!
Γράφει ο Υποπτέραρχος ε.α ΠΝ Κωνσταντίνος Βουλγαράκης

Αγαπητέ Βαγγέλη …. αυτή είναι η ευκαιρία ΟΛΩΝ μας!!

Φίλε, συμμαθητή και συμπατριώτη, πάντα στάθηκα δίπλα σου και όπως σου είπα μόλις χθες «είμαι υπερήφανος για σένα»!! Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τις κρίσεις Αξιωματικών και δεν θα το κάνω ούτε σήμερα!!

Απλά, νιώθω μια πικρία και μια οργή, που δεν την ένιωσα, ούτε τότε που εγώ αποστρατεύτηκα …. «ως ύποπτος πραξικοπήματος» στις 2/11/2011 (μια μέρα πριν αναλάβει η Διακομματική Κυβέρνηση). Και θα σου εξηγήσω γιατί!!

Η πίκρα μου, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι τα στελέχη που χθες αποστρατεύτηκαν, ήταν εξαιρετικοί Αξιωματικοί (τους γνωρίζω προσωπικά). Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που άριστοι Αξιωματικοί αποστρατεύονται και είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι θα αντικατασταθούν από εξ ίσου ικανά στελέχη, από τα πολλά τέτοια που διαθέτουμε σ’ αυτό το υψηλό επίπεδο!!


Όμως, θυμάμαι τότε, πριν από μια 12ετία, που και εσύ αποστρατεύτηκες, συναντηθήκαμε στο café-ΑΡΩΜΑ στο Λιμάνι και βούρκωσα από την αδικία που σου έγινε και αργότερα αφορμής δοθείσας, το εξέφρασα ευθαρσώς (δύο φορές), σ’ αυτόν που σε αποστράτευσε και ειδικά για τους λόγους που σε αποστράτευσαν (καταλαβαινόμαστε νομίζω).

Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι εσύ θα πρέπει να είσαι …. ο πιο «ευαίσθητος» σε τέτοια θέματα και καταστάσεις!! Να μην ανέχεσαι παρόμοιες ανάρμοστες καταστάσεις, που προσβάλλουν όλους μας και ειδικά τους κρίνοντες!!

Η πικρία μου όμως σήμερα ξεχειλίζει (και αναγκάζομαι να εκφραστώ δημόσια), διότι σου έχω εμπιστοσύνη και ελπίζω πολλά από σένα. Δηλαδή θεωρώ ότι αυτό το καραγκιοζιλίκι με τις αξιολογήσεις, τις κρίσεις και τις μετακινήσεις των στελεχών …. πρέπει επιτέλους να τελειώσει, αν θεωρούμε ότι είμαστε Χώρα σύγχρονη και όχι Ανατολίτικη, αν αγαπάμε πραγματικά το Στράτευμα και την Πατρίδα μας και όχι μόνο την πάρτι μας, μόνο τον εαυτούλη μας!!

Το Στράτευμα είναι ο πιο αγνός και ισχυρός θεσμικός πυλώνας της Χώρας μας και θα πρέπει επιτέλους να πάψει να ευνουχίζεται, να μολύνεται και να αποσαθρώνεται από τις Πολιτικές παρεμβάσεις, από τον Κομματισμό και από τις ανήθικες παρεμβάσεις εξω-στρατιωτικών κέντρων!!

Και η συγκυρία η σημερινή –αυτήν ειδικά την περίοδο- αλλά και η μεγάλη ευκαιρία που έχουμε σήμερα, με έναν πραγματικά ΑΞΙΟ και ΔΥΝΑΤΟ συνάδελφο μας, να ηγείται του Υπουργείου Άμυνας, να χαίρει γενικής αναγνώρισης και λαϊκής αποδοχής …. είναι μοναδική και ανεπανάληπτη ίσως!!

Φοβάμαι ότι άλλη τέτοια συγκυρία (πολλαπλή συγκυρία), αλλά και τέτοιο ικανό στέλεχος με προσωπικό ειδικό βάρος (και Ειδικών Δυνάμεων, μη το ξεχνάς) …. δεν θα ξαναβρούμε, σε τέτοια θέση!!

Βαγγέλη,

Στη νέα σου θέση, πολλοί θα σε κρίνουν και πολλά θα σου καταλογίσουν, για τους δικούς τους λόγους!! Είναι το αναπόφευκτο κόστος, της επιλογής σου και της νέας ιδιότητας σου!!

Όμως, αν θες να μείνεις στην Ιστορία του Στρατεύματος και υπεράνω όλων αυτών των μικροτήτων, έχεις …. τη «Μεγάλη Ευκαιρία»!!

Σήμερα, μπορείς να σηκώσεις το ξίφος και να κόψεις οριστικά τον ομφάλιο λώρο, που κρατά εξαρτημένο το Στράτευμα, με το Πολιτικό Κατεστημένο!! Και πρέπει να τον κόψεις, όχι με αφελείς εξαγγελίες και ανέξοδα ευχολόγια …. αλλά σταθερά, μόνιμα και ΘΕΣΜΙΚΑ …. αν το πιστεύεις!!

Τρόποι, νόμιμοι και δημοκρατικοί υπάρχουν και ασφαλώς έχεις τους κατάλληλους συνεργάτες να επεξεργαστούν το θέμα. Σίγουρα και εμείς οι φίλοι σου, που έχουμε κάποια εξοικείωση και εμπειρία στα θέματα αυτά, θα χαρούμε να πιούμε ξανά έναν καφέ και να τα πούμε!!

Εύχομαι σ’ αυτούς που αποστρατεύτηκαν, καλοτάξιδοι και καλή σταδιοδρομία στη νέα τους ιδιότητα!! Θα τους θυμάμαι πάντα με σεβασμό και με αγάπη!!

Σ’ αυτούς που θα αναλάβουν τις θέσεις τους, εύχομαι και συνιστώ να παραμείνουν πιστοί στις αρχές των Σχολών μας και να τιμήσουν τις παραδόσεις του Στρατεύματος, προσηλωμένοι αυστηρά μόνο στα συμφέροντα της Χώρας μας!!

Βαγγέλη, αυτή είναι η ώρα σου!!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο χώρο τους, στα του οίκου τους και προσηλωμένες, απερίσπαστες στο καθήκον τους!!

«Τα στερνά τιμούν τα πρώτα»!!
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
22χρονος για 122 κιλά κάνναβη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
22χρονος για 122 κιλά κάνναβη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ